Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Правила за избор на детски дрехи Правила за избор на детски дрехи
Всяка майка иска на бебето си по всяко време на годината да му бъде топло, уютно и да чувства комфорт. Ако изборът на летни... Правила за избор на детски дрехи

Всяка майка иска на бебето си по всяко време на годината да му бъде топло, уютно и да чувства комфорт. Ако изборът на летни дрехи за бебето е по-лесен, то този за студените дни и месеци крие изключително много изненади и трябва да се съобразяваме с редица фактори. Дрешките, които не отговарят на възрастта и размера на детето, е възможно за причинят дискомфорт. В тази статия ще обясним как да изберем правилното връхно облекло за деца на различна възраст.

Възраст на детето
0-6 месеца. Тъй като новородените бебета прекарват почти цялото си време в бебешката количка, за тях е добре да купувате изолиращи пликове, които не позволяват на детето да му е студено, докато се разхождате навън.
0-18 месеца. На тази възраст чудесно решение би било комбинезон без подложка. Бебето в него може спокойно да седи в детската количка и да изследва света около него. Дрехите трябва да бъдат оборудвани с пластмасови ципове, защитаващи от притискане.
18 месеца – 3 години. За тези деца подхождат както комбинезони, така и якета и панталони. Първият е лесен за носене, удобно е да се играе в него, но трябва да вземем предвид, че децата растят бързо, т.е. бързо израстват всяка дрешка.
Деца, по-големи от три години. Такива дрехи изискват внимателен подбор. Тук идва и момента със съобразяването с детска ясла и градина. Трябва да вземете предвид лесното преобличане, удобството и възможността на детето да играе свободно с другите деца.
Размер на облеклото
Децата растат бързо и купуването на дрехи за всеки сезон излиза скъпо, така че родителите са склонни да купуват продукти, които са качествени, но и не са в горния ценови диапазон.
Чест се употребява следното: Закупуват се една идея по-големи дрехи, за да могат да се носят два сезона. Когато блузката е по-голяма, то може да се навият ръкавите и по този начин по-големия размер да не създава неудобство в детето. Счита се за оптимално, ако продуктът е не повече от 6 сантиметра по-голям, ако увеличите тази цифра – на детето няма да му е комфортно.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com