Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

5 причини, поради които да предпочетете лятна почивка в Гърция 5 причини, поради които да предпочетете лятна почивка в Гърция
Природата в България е несравнима, уникална, божествена. Подобно е положението и в Гърция. Ако всяко лято сте почивали на нашето родно черноморие, то е... 5 причини, поради които да предпочетете лятна почивка в Гърция

Природата в България е несравнима, уникална, божествена. Подобно е положението и в Гърция. Ако всяко лято сте почивали на нашето родно черноморие, то е време да помислите и за почивка в Гърция.

Много българи, както жители от Благоевград, така и от София, Пловдив, както и други градове от България вече притежават имот в Гърция, който ползват, както за семейна почивка през лятото, така и за бизнес, отдавайки го под наем.

Причината се крие в това, че южната ни съседка е много красива, плажовете са разнообразни, страхотни, а цените – те са почти като у нас.

И така, ето и пет причини, поради които да изберете почивка за лятото в Гърция, вместо в България.

  1. Евтин и удобен достъп до плажовете. Съществува понятие, „по шляпки и на плажа“, което важи, както за собствениците на имот в Гърция, така и за плажуващите, за туристите. Наистина, за разлика от родното ни черноморие, в Гърция можете да наемете спокойно жилище, което да е на плажната ивица и да се радвате, както на изгревите, така и на залезите.
  2. Цената в пакет, особено, ако си наемете апартамеент, и сте две семейства, може да е доста по-изгодна, отколкото на родното Черноморие.
  3. Плажовете в Гърция – те са на една ръка разстояние, докато тук, за да сте на първа линия, ще тряба да се изърсите доста солено. Да не говорим, че у нас, особено в активния сезон, няма място, нито за паркиране, нито за поставяне на хавлия на плажа, или за наемане на шезлонг, тъй като всичко е заето.
  4. По-чистата вода, както и по-добрата поддръжка на плажовете. Няма какво да се лъжем, през последните години плажовете у нас не са това, което реално трява да са.
  5. По-близкото разстояние. За всеки от София и Благоевград, на плаж на Бяло море би му излязло по-изгодно, като транспортни разходи, отколкото до Варна, Бургас, или конкретен летен курорт.

От Благоевград, на около 200 километра, има страхотни плажове, които, след като посетите, ще искате да го направите отново и отново.

Можете да плажувате и три дена, от петък до неделя, а можете и цяла седмица, че дори две. Всичко зависи от Вас самите, от това, колко време за почивка имате, както и от личните нагласи.

Освен по-горе посочените причини, поради които да изберете Гърция за лятната си почивка, можем да прибавим и гостоприемството, качествените и сравнително евтини хотели, апартаменит за настаняване, къщи за гости и друг тип туристически обекти, както и пакетите, включващи всичко необходимо, за да не мислите да се храните на външни заведения.

Възможността да си закупите питие и да ползвате жезлонг и чадър, само за това, че сте клиент на дадено заведение, е още един чудесен вариант за спестяване на пари, докато у нас подобно нещо се среща рядко. Често, особено в активния летен сезон, наемането на шезлонг и чадър струва фрапални и колосиални суми, затова, трябва да знаете, че има места, които са близо до нас, и които наистина уважават клиента.

Очакваме да споделите и Вашето мнение, както за родното черноморие, така и за Бяло море, всичко, свързано с емоции, преживявания, препоръки за хотели, плажове и други.

Желаем Ви приятно лято и до нови срещи!

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com