Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

5 важни фактора при осъществяване на UX дизайн 5 важни фактора при осъществяване на UX дизайн
UX дизайнът е неизменна част от вашия уеб дизайн, защото проследява един от най-важните аспекти за постигането на успех,а именно потребителското изживяване и впечатление.... 5 важни фактора при осъществяване на UX дизайн

UX дизайнът е неизменна част от вашия уеб дизайн, защото проследява един от най-важните аспекти за постигането на успех,а именно потребителското изживяване и впечатление.

Специалистите от Vectory Design дават повече информация относно UX дизайн и специфичните особености, които го характеризират. Научете 5 важни фактора за създаването на потребителския интерфейс.

Какво представлява UX дизайн и каква е ролята му?

Най-общо казано, UX дизайнът има за цел да проследи потребителското изживяване и да осигури удобство на хората, посещаващи даден уеб сайт, с цел преминаване от студена към топла и заинтересована аудитория.

За да бъдат склонни потребителите да направят покупка на стоки или услуги, те трябва да имат добро преживяване в самия сайт, който да им позволява плавно преминаване през страниците, лесно откриване на търсените резултати и създаването на отлични впечатления. Именно това е и ролята на UX.

Кои са най-важните фактори при осъществяването на UX като част от уеб дизайна?

За да създадете отличителен и функционален потребителски интерфейс за своя уебсайт, не забравяйте да следвате тези основополагащи фактори:

 1. Изградете дизайна по разбираем начин
  За да разберат потребителите, които са достигнали до вашия сайт, какво всъщност им предлагате и да ви се доверят, те трябва да разбират вашето предложение. Изберете лесно представяне на информацията, независимо от спецификата на продукта и услугата. Не прекалявайте с терминологията и обърнете внимание на правописа. Формулирайте ясно и точно своите предложения.
 2. Атрактивност
  Една малка стъпка от решението за покупка в онлайн пространството, е създаването на добро впечатление. Използвайте атрактивни, отличаващи се и запомнящи се мотиви и тенденции в своя дизайн, които да предизвикат интерес сред аудиторията.
 3. Изследване на потребителското поведение
  Сигурна стратегия за успех е да изследвате мисленето, интеракцията и желанията на масата от хора, които искате да превърнете в свои клиенти. Може да се постигне чрез проучвания, създаване на клиентски профил, изготвяне на анализи относно предпочитанията.
 4. Отношение към детайла
  Всеки аспект от вашия уеб сайт е важна. Освен на продуктовите категории и страници, обърнете внимание и на други, като “За нас”, “Контакти” и “Начало”.

Непрестанно усъвършенстване
Не забравяйте, че за да бъдете най-добрите в нишата, в която искате да се докажете, трябва непрестанно да се опитвате да надграждате себе си. Съберете информация относно реакцията на потребителите към вашето предложение и обърнете внимание на рецензиите, ако има такива.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com