Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Благоевград за пореден път ще прикове вниманието на хора от цяла България Благоевград за пореден път ще прикове вниманието на хора от цяла България
В Благоевград е забавно, красиво, свежо. Не вярвате ли? Достатъчно е да се разходите  по „чадърената“ улица и ще се уверите в тези думи.... Благоевград за пореден път ще прикове вниманието на хора от цяла България

В Благоевград е забавно, красиво, свежо.

Не вярвате ли? Достатъчно е да се разходите  по „чадърената“ улица и ще се уверите в тези думи.

Ето, вижте как изглежда Благоевград днес…

Освен с уникалната арт визия, Благоевград впечатлява и с много интересни събития, събития впечатляващи малки и големи, почитатели на всякаква музика, на култура, театър, кино, пише модерната лайфстайл платформа Vibes.bg.

През изминалата седмица се състоя един уникален по своята същност фест, със звучното и интересно име Jumaya Stage Fest 2019 Blagoevgrad, събитие което впечатли рок и поп почитателите, събра на една сцена популярни певци и рокери.

Ето и една снимка от самото събитие:

Освен Jumaya Stage Fest предстои и нещо далеч по-различно. Предстои музикалното изкушение, носещо името Франкофоли.

Les Francofolies е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика. През 2019 неговото пето издание в България ще се проведе в Благоевград на 21 и 22 юни. Световният фестивал „Ле Франкофоли” се случва всяка година в град Ла Рошел, Франция, където успява да събере близо 110 000- на публика, която оставя в икономиката на града над 10 милиона евро. До момента, освен ежегодните издания на фестивала във Франция, „Ле Франкофоли“ се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Фестивалът е провеждан и в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин.

Гости от цялата страна се очаква да пристигнат в централната част на Югозападна България и ще завладеят сърцата на младежите.

Няма как да не споделим няколко думи и за самия Благоевград. Освен арт инсталации и музикални фестове, двата университета правят така, че младежите да имат все по-голям интерес и да посещават ежедневно града.

Дискотеките и пъбовете, клубовет и барчетата са уникални и трябва да се посетят.

Например, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ежеседмично предлага уникални постановки, които спират дъха.

Както сами можете да се уверите, съществуват поне пет причини да посетите Благоевград, при това с нощувка, тъй като за един ден няма да успеете да видите цялата красота, да усетите духът на града.

Ако съчетаете посещението с концерт или интересно събитие, то тогава ще си прекарате незабравими мигове, за това Ви гарантираме.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com