Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Бял трън  – с какво е полезен? Бял трън  – с какво е полезен?
Ползите от бял трън са много големи! Чаят от него успешно се е използвал за лечение на черния дроб в древен Рим. С нарастващата... Бял трън  – с какво е полезен?

Ползите от бял трън са много големи!

Чаят от него успешно се е използвал за лечение на черния дроб в древен Рим. С нарастващата популярност на синтетичните вещества употребата на растението постепенно намалява. Въпреки това, сериозното влошаване на екологичната ситуация и в резултат на това резкият скок на чернодробните заболявания (които донесе 20-ти век) мотивира учените отново да търсят естествени лекове. През последните години белият трън се счита за панацея … което няма как да е абсолютно, защото всяко лечебно растение все пак има ограничен списък от показания. Но, може да се каже, че при лечението на чернодробни заболявания и редица други, това обикновено на вид растение никак не отстъпва на скъпи, иновативни лекарства от последно поколение.

Бял трън за повишен имунитет

Чрез ценните си компоненти, лечебното растение бял трън премахва вредните токсини, които често причиняват редица заболявания. Като мощен антиоксидант, това „чудо на природата“ може да се конкурира не само с витамините А и С, но и с рибеното масло. Ето защо помага и за укрепване на имунната система, бори се със свободните радикали и забавя процеса на стареене. Sílybum mariánum повишава нашите защитни сили и поради високото съдържание на липофилни екстракти в състава си. Тяхното действие е в много отношения подобно на биофлавоноидите. Силимаринът обаче с право се счита за най-мощния и ефективен помощник за укрепване на устойчивостта на организма към различни заболявания.

Огромно предимство на природните препарати от растения е изключително ограничен списък от противопоказания. За разлика от промишлените синтетични лекарства, праховете и маслата от белия трън нежно въздействат на отслабения организъм. Те са подходящи за хора от всички възрасти, от малки деца в предучилищна възраст до възрастни хора.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com