Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Автокатализаторите са специални устройства, създадени за намаляване на емисиите на вредни съединения във въздушното пространство. Те са предназначени за монтаж както на дизелови двигатели,...

Автокатализаторите са специални устройства, създадени за намаляване на емисиите на вредни съединения във въздушното пространство. Те са предназначени за монтаж както на дизелови двигатели, така и на вътрешно горене. Първият каталитичен преобразувател в света е изобретен от учен под името Howdry. След това устройството беше фиксирано върху лек автомобил с автомобил (говорим за средата на седемдесетте), след което устройството беше непрекъснато рационализирано; пълният набор от компоненти, които намериха приложение, беше променен. Oxy-Catalist е компания, Howdry, която е създал, за да произвежда апарати, които да помагат за почистване на въздушното пространство от вредното въздействие на машините. Инженерът е един от първите направили каталитичен преобразувател в света през петдесет и третата година на ХХ век, но произведеният механизъм се оказа неефективен, тъй като по това време бензинът имаше огромен дял на оловния елемент, което попречи на възможността за ефективно филтриране на използваните вещества. Самото устройство не се използва до момента, в който такъв елемент не е завършен, като е смесен в горивото, като добавка към бензина. Трябва да се отбележи, че едва в края на 20 век се появява изменението на закона „За чист въздух“, забраняващо използването на оловен метал в леките автомобили. Оловен бензин престава да се произвежда през третата четвърт на 20-ти век, когато федералният закон започва да се оборудва с автомобилни катализатори, за да могат да бъдат произведени новопроизведени автомобили. Екип от специалисти, воден от Карл Д. Кийт, преоборудва оригиналния автомобилен катализатор специално за леки автомобили. Такъв подобрен катализатор беше идентифициран от трипосочен каталитичен преобразувател – това всъщност беше компетентно решение за осъществяване на контролни действия, свързани с увеличаване на изтичането на опасни вещества в естественото пространство.
DPF филтрите се ползват при дизеловите автомобили и основната им роля е да отделят вредните вещества, които се отделят при обработката на горивото в горивната система.
Важно е да се знае, че тези филтри трябва да бъдат профилирани периодично, подменяни, или премахвани с чип тунинг.

.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com