Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Дизайнерски съвети за зашеметяваща аранжировка в хола Дизайнерски съвети за зашеметяваща аранжировка в хола
Всекидневните служат за различни цели за различните хора. В някои домове те служат като основно място за събиране на семейството, докато в други те... Дизайнерски съвети за зашеметяваща аранжировка в хола

Всекидневните служат за различни цели за различните хора. В някои домове те служат като основно място за събиране на семейството, докато в други те са по-скоро шоурум, използван само когато дойде компания. Така или иначе, има определени проблеми, които винаги възникват, когато се опитвате да подредите мебели за хол. Вижте тези съвети за поставяне на мебели във вашия хол. Има няколко важни неща, които трябва да запомните, когато подреждате мебели за хол: Установете фокусната точка на стаята и подредете мебели около нея. В някои стаи фокусната точка ще бъде съществуваща функция като камина или прозорец, а в някои ще бъде нещо, което внасяте в стаята, като телевизор. Използвайте мебелите, за да създадете зони за разговор. Хората трябва да могат да говорят удобно помежду си, без да си напрягат вратовете или да викат. Ако стаята е особено голяма, може да искате да създадете няколко различни зони за разговор. Не забравяйте за трафика. Оставете достатъчно място за хората да обикалят мебелите, за да могат лесно да стигнат от едната страна на стаята до другата. Издърпайте мебелите от стените. Поставянето на всички гърбове на мебелите до стените, е една от най-големите грешки, които хората правят в хола. Поставянето на мебелите по-близо един до друг ще създаде по-интимна обстановка.

Размери и поставяне на мебели Що се отнася до обзавеждането на хола, размерът има значение. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да измерите пространството, преди да купите определени мебели. Не искате те да бъдат твърде големи или твърде малки, така че най-добре е да изготвите план на етажа преди това. Скицирайте стаята на лист милиметрова хартия, като използвате всички подходящи измервания. Опитайте да поставите дивана и столовете на няколко различни места и да видите какво работи най-добре визуално и от гледна точка на оставяне на място за приспособяване на движението.

Използването на килими с площ е чудесен начин да се дефинират местата за сядане, но грешката номер едно, която хората правят в хола, е използването на килим, който е твърде малък. Не забравяйте, че всички мебели трябва да могат да седят удобно на килима. Ако пространството не го позволява, уверете се, че поне предните крака на големи тапицирани части са на килима.

Холните маси са практични и се намират в центъра на зоните за разговор. Ако решите да ги използвате, не забравяйте, че височината трябва да е малко по-ниска от височината на седалката на дивана и столовете около него. Дължината на масата също трябва да бъде приблизително половината до две трети от дължината на дивана. Ако не искате да използвате масичка за кафе, можете да опитате да използвате няколко по-малки маси или пейки, за да постигнете същия вид. Просто се уверете, че те не са твърде малки. Хората, които седят около тях, трябва да могат да се наклонят, за да оставят или вземат питие, без да се налага да стават от мястото си. В същото време не забравяйте да оставите достатъчно място за краката между седалките и масите: 14 до 18 инча трябва да свършат работа.

Страничните маси са също важни. Броят, от който се нуждаете, ще зависи от това с колко места разполагате. Всеки трябва да може удобно да остави питие, без да се налага да става и да ходи до маса. Опитайте се да имате по една от двете страни на дивана и между двойки столове. Ключът е да имате достатъчно повърхностно пространство, без да претрупвате стаята. Масите трябва да са с приблизително същата височина като рамото на стола или дивана, до който са.

Аксесоари за всекидневна. След като мебелите са на мястото си, е важно да помислите къде да поставите аксесоарите. Несъмнено ще имате някои произведения на изкуството, а може би телевизор. Помислете също толкова много за поставяне на аксесоари за хола, колкото и за обзавеждането. Ако не сте сигурни какво ще работи, опитайте да използвате онлайн планер за стаи, за да създадете решение. Изпробвайте няколко различни вида и вижте кое изглежда най-добре и кое работи за вашия начин на живот. Ако не сте много уврен с компютъра, можете да съставите план на хола с помощта на милиметрова хартия. Просто не забравяйте да използвате всички подходящи измервания, за да не се сблъскате с нежелани изненади, когато поставите мебелите в стаята.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com