Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Добрият тор носи добра реколта Добрият тор носи добра реколта
Торовете се използват ежедневно от фермери и семейства за подпомагане на растежа на техните реколти. Независимо дали разполагате с малка градинка или голяма ферма... Добрият тор носи добра реколта

Торовете се използват ежедневно от фермери и семейства за подпомагане на растежа на техните реколти. Независимо дали разполагате с малка градинка или голяма ферма състояща се от хиляди декари вие разполагате с възможността за избор измежду широка гама от течни торове.

Благодарение на тях вашият посев ще расте здравословно и ще издържа на всякакви метеорологични условия, както и вредители. Химичните съставки използвани за направата им, насърчават растенията да растат. Въпреки това обаче всички те са строго регулирани от правителството, за да се гарантира, че са напълно безопасни за употреба от хората.

Когато наближи време реколтата да бъде обирана от своите стопани, важни хранителни вещества се изтръгват заедно с тях от почвата. Следователно ако въпросната почва след това не бъде снабдена с всички нужни вещества чрез торенето, тя бавно ще се влошава с времето и ще стане неплодородна.

 

Какво точно приложение имат ?

С постоянното нарастване на глобалното население е важно всяка година да се произвеждат достатъчно посеви. По този начин ще се осигури необходимата храна, дрехи и други селскостопански продукти за хората по света.

Култури като царевицата, пшеницата и памука подобно на всички останали получават хранителни вещества от почвата в която се отглеждат. Те естествено се изхабяват, но това е относително и варира от вид на вид, тъй като при някои може да се случи по различни начини и темпове.

Именно поради това торовете играят важна роля. С тях ще осигурите запазването на тези важни вещества, необходими за правилното оглеждане на продуктите. Без тяхната помощ обаче, възможностите на растенията да оцелеят са минимални.

В случай че не ни разбирате вземете азота за пример. По принцип растенията не са способни да го абсорбират директно от въздуха, но въпреки това почвата под тях осъществява тази дейност вместо тях. Ако тя съответно е с ниско съдържание на азот е необходимо торене за повишаване на хранителните нива.

Друг образец е фосфорът, който съществува в определени скали, но за да може растенията да имат достъп до него, той трябва да бъде водоразтворим. Правилната употреба на фосфорни торове помага именно за това. Така те ще могат да го усвоят през почвата и следователно да гарантират високо производство и бърз растеж.

Основни видове торове

В природата има 17 хранителни вещества, които са крайно необходими за правилният растеж на всички видове растения. Видът тор от който се нуждаете, зависи от това каква култура отглеждате и дефицитът на хранителните вещества в конкретната почва.

Като цяло много производители използват комбинирани торове, които осигуряват комбинация от няколко хранителни вещества едновременно. Друг вид са органичните под формата на животински отпадъци. Те се използват от векове насам и са ценен източник, подобряващ подобаващо структурата на почвата.

Но с навлизането в 20-ти век нещата се изменят в друга посока. Сега човечеството бива изправено пред проблем с непрестанно нарастващото население и са нужни минерални торове, които да отговорят на извънредните усложнения.

Ето защо е широко предпочитано употребяването на био торове, тъй като количеството на хранителните вещества в тях е добро и заедно с това е по-малко концентрирано от тези в минералните.

 

 

 

Преимуществата на добрата реколта

На този етап предполагаме, че сте наясно с важността на тези вещества, предоставящи плодородие. Торовете съдържат в себе си основни и вторични макроелементи и поради това са вече изключително достъпни за фермерите.

Те най-често се предлагат в удобна твърда гранулирана форма, което ги прави удобни за транспортиране и приложение от страна на земеделските производители. Обикновено растенията, които растат в хранителна недостатъчно ще растат по-бавно и ще бъдат по-малки.

Когато ядем пшеница, ябълки, картофи или други храни, веществата от оплодената почва се прехвърлят в нашите тела. Същото се случва след като се храним и с месо от животно, което е приемало същите хранителни вещества. Тези плюсове за безценни за нашето развитие.

Например млякото включва в себе си богат и добър запас от калций, който ни е нужен, за да не развием слаби и чупливи кости. Въпреки това обаче то нямаше да съдържа толкова много калций, ако кравите не се хранеха от достатъчно наторени полета.

От къде да си закупим качествен тор?

След всичко казано предполагаме, че нямате търпение да посетите градският ви агро магазин в който да закупите така полезната тор. Преди да извършите това е нужно да сте напълно убедени, че вашият източник зарежда единствено първокласна стока.

Ако случаят не е такъв то може би вече сте отчаяни, защото не знаете на кого да се доверите. Преровили сте целият интернет, но се страхувате да пазарувате по този начин. За ваше успокоение ние ще ви подскажем към кого може да се обърнете.

Посещавайки онлайн сайтът на – SortoviSemena.bg, вие ще бъдете повече от впечатлени. В техният иновативен и прекрасен магазин ще откриете всичко необходимо, за да се наслаждавате на свежи плодове и зеленчуци от вашата фантастична реколта.

Продуктите им са с ненадминато качество и на достъпни цени, като някои от тях са дори на промоции. Побързайте за да не изпуснете едни от най-актуалните и свежи оферти.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com