Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Етеричните масла и способността им да успокояват ума Етеричните масла и способността им да успокояват ума
Маслата с натурален произход са иновативен и изключително благоприятен метод за лечение, разкрасяване и установяване на емоционален баланс. Те са лишени от вредни химически... Етеричните масла и способността им да успокояват ума

Маслата с натурален произход са иновативен и изключително благоприятен метод за лечение, разкрасяване и установяване на емоционален баланс. Те са лишени от вредни химически съставки и действат по естествен начин на организма.

Сред основните качества на етеричните масла е, че могат да лекуват на психологическо ниво, като укрепват оптималното състояние на ума и нервната система.

Какви са ползите на етеричните масла спрямо психологическото здраве?

Облекчават стреса и напрежението

Сред основните предимства на етеричните масла е, че те могат да се справят със стреса, натрапчивите мисли, усещането за тревога и напрежението. Те оказват своето действие, като проникват през сетивата и укрепват емоционалния баланс.

С помощта на своите свежи билкови аромати, маслата успешно отпускат мозъчните функции и успокояват ума, като заличават напрежението и раздразнението. Те успяват да създадат релаксиращо усещане, което да ви донесе хармония и да заличи чувствата на раздразнение, нервност или притеснение.

Етеричните масла могат да окажат своето действие с помощта на дифузери. За целта поставяте няколко капки и се отдавате на излъчените приятни билкови аромати. Можете също да втриете от маслото в дланите и да помирисвате постоянно, за да сте бодри и спокойни през целия ден. Маслата с такова влияние са тамянът, евкалиптът и розовото масло.

Разгледайте повече в онлайн магазина за етерични масла на eTeriko.

Лекуват симптомите на депресия

Депресията е сред най-неприятните психологически състояния, които причиняват дълбок дискомфорт, натрапчиви мисли, страх и панически атаки. Етеричните масла са страхотен натурален лек, който извлича ползите от лечебните билки и ги пренася в полза на психологическото здраве.

Етеричните масла действат предимно чрез своите чисти наситени аромати, които първо оказват въздействие върху сетивата, а след това облекчават мисловните процеси и стабилизират емоционалното състояние. Те се справят ефективно с депресията и вместо нея наслагват усещане за душевно успокоение.

За да се възползвате от силата на етеричните масла, то можете да ги приложите външно или вътрешно. За състояние като депресията се препоръчва да ги приемате вътрешно, за да възстановите функциите на нервната система. Подходящи етерични масла са евкалиптът, ментата, розовото масло, тамянът и лавандулата.

Потискат умората

Изтощението от ежедневните задължения и натоварения работен ден са познати на всеки човек. Умората може да доведе до раздразнение, потиснатост, липса на енергия и мотивация.

Етеричните масла могат успешно да се справят с тези симптоми, като внесат свежест и бодрост. Техните билкови аромати имат събуждащ и енергизиращ ефект. Те допринасят за качествена и пълноценна почивка на мозъка, като същевременно придават енергия и сила.

За целта можете да си направите отпускащ масаж с помощта на етерично масло или комбинацията на няколко такива. Те се прилагат външно чрез кръгообразни движения в областта на слепоочията, шията и лицето. Така маслата действат на физическо и сетивно ниво, като ви възвръщат изгубените сили. Подходящи масла са маслото от тамян, розовото масло, маслото от роза дамасцена, лавандуловото масло и маслото от петигреин.

Възвръщат позитивното настроение

Негативното настроение е в резултат на умора, стрес, задължения, проблеми или други фактори. То обаче може да рефлектира върху качеството на взаимоотношенията или извършваната работа. Затова необходимостта от позитивно настроение не трябва да бъде пренебрегвана.

Етеричните масла могат отлично да се справят с този проблем. Техният мирис придава необходимата бодрост, носят релаксиращо усещане и възвръщат позитивното настроение. Те приповдигат духа и дават нови зареждащи сили.

За да се възползвате максимално от предимствата на етеричните масла, то можете да ги използвате за преобразяване на домашната атмосфера. За целта можете да поставите няколко капки от маслата в дифузер, който да разпръсква приятна освежаваща миризма непрекъснато. Масла с ободряващ ефект са ментата и цитрусовите масла, които придават свежест и насърчават появата на енергия.

В заключение, етеричните масла успешно комбинират няколко важни качества – успокояват, хармонизират, енергизират и възвръщат изгубения емоционален баланс.

Те се справят ефективно срещу симптомите на депресия, заличават стреса в ежедневието и осигуряват пълноценна почивка на ума.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com