Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

В съвременния свят, когато заседналата работа е почти най-често срещана, правилно подбраният офис стол може да се превърне не само в гаранция за успешен...

В съвременния свят, когато заседналата работа е почти най-често срещана, правилно подбраният офис стол може да се превърне не само в гаранция за успешен работен процес, но и в доста добра профилактика на гръбначните заболявания. Днес все повече хора стават привърженици на здравословния начин на живот. В този случай е абсолютно очевидно, че гаранцията за добро здраве за тези, които прекарват по осем часа на ден на бюрото, са с правилните офис мебели.

Има впечатляващ списък от неща, които трябва да се имат предвид при избора на мебели, но комфортът трябва да е основен. Производителността на офис служителите е пряко свързана с това качество.

 

Предвид бързото развитие на световната икономика, пазарът на офис мебели предлага впечатляващ асортимент, който може да задоволи и най-взискателния вкус. Към въпроса за избора на мебели за офиса и още повече фотьойлите трябва да се подхожда с най-голяма сериозност и отговорност.

На какво се основава изборът на офис стол?

Когато избирате стол както за обикновен служител, така и за мениджър, преди всичко обърнете внимание на функционалността. Солидността, визуалната привлекателност и дизайн са последните неща, на които трябва да се обърне внимание. Задължително е столът да има подлакътници и опора с пет лъча с въртящи се ролкови колела. При избора на стол тези показатели са основни.

В резултат на постоянна заседнала работа има висок риск от изкривяване, тъй като раменните мускули са в постоянно напрежение. За да се отърве от това напрежение, човек просто трябва да се облегне на нещо, така че столът трябва да има подлакътници.

 

Този детайл е необходим и за ръцете – те не трябва да са под ъгъл от 90 градуса, подлакътникът не трябва да е разположен много високо или много ниско.

 

За да се осигури нормална работа, положението на ръката върху подлакътника трябва да бъде естествено, така че кръвта да може свободно да циркулира в ръцете и пръстите и да се избягва напрежението върху ставите. Друг важен детайл е възможността за регулиране на височината на седалката и нивото на облегалката без усилие. В същото време движенията трябва да са плавни.

 

Освен това механизмът за регулиране на височината трябва да бъде оборудван с амортисьор, който може да намали или увеличи натоварването на гръбначния стълб при спускане върху седалката.

 

Формата на облегалката на офис стол трябва да отговаря на всички изисквания за ергономичност. Под мястото, където долната част на гърба се огъва, трябва да се изгради валяк. Той може да бъде вграден в рамката или скрит под тапицерията. За да може лесно да се фиксира вертикалното положение, столът трябва да има дебел слой пяна от каучук. Столът ще стане незаменим, ако дунапреновият каучук има повишена еластичност и е с набраздени уплътнения на седалките.

 

Когато избирате стол, трябва да вземете предвид и предния ръб на седалката – той трябва да е мек, с плавни заоблени линии. Тези условия са необходими, за да се избегне изстискването на кръвоносните съдове и да се намали натоварването на краката.

 

Изпълнителен стол – за какво става въпрос?

Работата в офис излага човешкото тяло на всякакви вредни влияния, особено ако пренебрегва физическите упражнения, поне с цел превенция. Тази тема е претърпяла множество проучвания, резултатът от които е система, наречена Body-Balance Tec, и тя е вградена директно в офис стола. Той помага да се предпази персонала от всякакви проблеми, които могат да възникнат от заседналия начин на живот.

 

Тази система е панта, която е специално монтирана в стола… Той осигурява мобилност в различни посоки. Тази способност да се движи и в трите равнини прави стола не просто мебел, но и много прост и ефективен тренажор за гръб. Намирайки се на стол, правим много движения по цял ден и тази система ни позволява да правим това без допълнително натоварване на мускулите на раменете и гърба.

 

Столът , който има вграден механизъм Body-Balance Tec, осигурява опора на гръбначния стълб. В която и посока да се движите, столът заема желаното положение и поддържа гърба ви. В един стол от този тип можете, без да полагате никакви специални усилия, да спасите здравето си, да избегнете изкривяването на гръбначния стълб и последствията от това. Столове, оборудвани с този механизъм, предотвратяват развитието на разширени вени и намаляват натоварването на междупрешленните дискове.

 

Винаги трябва да се помни, че здравето, работоспособността и благосъстоянието на не само обикновения офис персонал, но и тези, които заемат ръководни длъжности, зависят от правилно подбран стол. Приличен  изпълнителен стол  ще добави солидност към вашия офис и ще ви радва дълго време.

Препоръчваме да разгледате и този сайт: za-bania.com

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com