Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Избор на врата за банята Избор на врата за банята
В процеса на избор на интериорни врати за дома, тази за банята е изисква най-много внимание по отношение на материалите, заради постоянното количество влага.... Избор на врата за банята

В процеса на избор на интериорни врати за дома, тази за банята е изисква най-много внимание по отношение на материалите, заради постоянното количество влага.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат при избора на интериорна врата за вашата баня.

От естетична гледна точка, добре е вратата на банята да изглежда по същия начин, по който и останалите врати в дома ни. Това е възможно, тъй като към днешна дата съществуват водоустойчиви материали – покритие от високо износно-устойчив ламинат, панти и брава от неръждаема стомана и пълнеж от пенополиуретан.

Все пак е редно да споменем, че тези врати обикновено са по-скъпи.

Удачен вариант е и поставянето на стъклена врата за баня, като стъкленото крило може да бъде монтирано на алуминиеви, дървени или метални каси. Обикновено за изработката на този тип интериорни врати за баня се използва з4 пъти по-здраво стъкло от обикновеното, с дебелина 8 мм – 12 мм.

Единствените недостатъци на стъклените врати за баня са необходимостта от постоянно почистване и не добрата шумоизлолация.

Ако банята в дома ви е по-просторна и има душ-кабина или параван, които спират директния достъп на вода до вратата,  възможно е да се спрете на такава с друго покритие (декоративно фолио, ламинирани, фурнировани и други).

В краен случай, може да се спрете и на алуминиева врата за банята, която е на по-достъпни цени и с по-дълъг жизнен път на експлоатация. В никакъв случай не си представяйте белите алуминиеви врати, които не биха се вписали с останалата част от интериора ви. Те могат да бъдат боядисани в цвят по ваш избор или да се изработят от профили, фолирани в дървесен декор.

На последно място, след като се спрете на определен вариант за вашата баня, уверете се, че сте намерили коректна фирма, която ще ви гарантира професионално изпълнение в срок и на достъпни цени.

„Рино Системс“ ООД, например, е специализирана фирма за изработка, доставка, монтаж на най-висок клас стъклени врати. Персонала е високо квалифициран и готов да помогне с консултация или изготвяне на оферта в кратки срокове.

 

 

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com