Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как да изберем нов дизайн за стените вкъщи? Как да изберем нов дизайн за стените вкъщи?
  Трансформацията в домашния интериор се свързва с множество предизвикателства – планиране, подбор и координиране на елементите в дизайна. Една от най-важните стъпки в... Как да изберем нов дизайн за стените вкъщи?

 

Трансформацията в домашния интериор се свързва с множество предизвикателства – планиране, подбор и координиране на елементите в дизайна.

Една от най-важните стъпки в промяната на декора в дома са именно стените. Те заемат най-значимо пространство и предопределят цялостното излъчване на помещенията.

Ето и няколко модерни решения за реновиране на стените вкъщи:

Камък

Камъкът тенденциозно се сдобива с популярност в съвременния декоративен дизайн, тъй като отпраща към ретро стила на обзавеждане. Камъкът по стените е конвенционално и същевременно модернистично решение. То си партнира чудесно с дървесен материал, за да се акцентира върху уютната домашна обстановка.

Ламинат

Ламинатът обикновено се свързва с подовата част от помещенията. В последните години обаче дизайнът на ламинирани стени се снабдява с все по-значима популярност. Причината е, че реновирането на стените с ламинат създава забележителен акцент в цялостното обзавеждане.

Ламинираните стени са иновативно решение, тъй като придават стилна визия на дома, но същевременно запазват неговата семпла визия. Реновирането на стени с ламинат е и практично решение, тъй като това придава допълнителна здравина и устойчивост на стените. Това, от своя страна, предполага лесна поддръжка, по-малко замърсяване и по-минимални рискове за повреди.

Декоративни панели

Не на последно място тенденциите посочват именно интериорните декоративни панели за стени. Те представляват релефни структури, наподобяващи подредени дървени дъски. Панелите могат да се прикрепят на част от стените или по тяхната цялост.

Основно панелите за стени се поделят на 2 материала – произведени от 100% Полистирол и произведени от дървесни материали и ПВЦ. И двата вида стенни панели се отличават със своята здравина, устойчивост на влага, гъвкавост и висока плътност. Те са изключително издръжливи и не подлежат на лесна повреда.

Други отличителни белези на стенните панели са, че те предлагат лесен монтаж и практична поддръжка. За да реновирате стените с тях, то е необходимо само да се снабдите с подръчни материали като ножче и подходящо лепило. Тяхната устойчивост предотвратява замърсявания или нахлуване на влага.

Още едно предимство на панелите за стени е тяхната функционалност. Освен че придават стилен изискан дизайн дома, те притежават и функционални ползи. Такива са, че панелите могат да намаляват шума в помещенията, както и да прикриват недостатъци по стените в дома. Освен за естетиката у дома, стенните панели успяват да съчетаят в себе си още практичност и функционалност.

Да обобщим дотук:

Трансформацията на дома започва от промяната на стените, тъй като те поставят акцента и задават стила на интериора в дома.

Основни тенденции в реновирането на стените са поставянето на камък или ламинат върху стените. Тези методи задават на дома уют и същевременно модерна визия.

Интериорните панели за стени са последното иновативно предложение от декоративния дизайн – те съчетават функционалност, практичност и висока естетика на едно място.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com