Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как да изберем правилните аксесоари за баня Как да изберем правилните аксесоари за баня
  Правилните аксесоари могат лесно да добавят чар и вълнение във всяка баня. Тези включват всичко – от функционалната сапунерка до пищните вани или... Как да изберем правилните аксесоари за баня

 

Правилните аксесоари могат лесно да добавят чар и вълнение във всяка баня. Тези включват всичко – от функционалната сапунерка до пищните вани или джакузита.

Да знаете как да изберете подходящи аксесоари за баня може да не е наистина трудна задача, но е такава, която определено изисква дизайнерски умения и опит, за да се създаде визия, която удовлетворява предпочитанията ви.

По-долу са най-важните точки, които собствениците трябва да имат предвид, докато избират аксесоарите за банята си:

Бюджет

Бюджетът е безспорно най-важният определящ фактор при закупуването на аксесоари за баня. Заделените средства определят видовете и качеството на всички мебели и аксесоари, които ще купите. Повечето скъпи продукти са изработени от висококачествени материали, които са едновременно издръжливи и функционални. От друга страна, аксесоарите с по-ниска цена са рентабилни, заедно с предлагането на едно или две ключови предимства, които може да са по-важни за потребителя от други.

Обзавеждането на Банята

Колко просторна ще изглежда вашата баня зависи изцяло от обзавеждането в нея. Правилният набор от аксесоари и начинът, по който те са подредени, могат да допълнят визията на банята и да придадат повече свежест на пространството. Например, добавянето на огледала в малка баня може да създаде усещане, че тя е по-голяма. По същия начин, използването на окачени мивки може да увеличи свободното пространство.

Цялостната тема на банята

Модерните бани обикновено са проектирани в съответствие с определена тема. Те могат да варират от модерни 3D концепции до ретро концепции.

За разлика от тях, традиционните визии наблягат на консерватизма и са създадени умишлено, за да вдъхнат усещане за носталгия. Отличен пример за традиционни концепции са ориенталските теми. Те обикновено са проектирани за терапевтични ефекти и са най-подходящи за парна баня.

Аксесоарите за баня като смесители и душове също се предлагат в дизайни, които могат да създадат илюзия за дъжд или да се доставят с дюзи, които позволяват на водата да гали и отпуска тялото при допира с него.

Функционалност

Предпочитанията на всеки потребител за функционалността на банята са още един фактор, който си струва да се вземе предвид. Някои биха избрали аксесоари за баня, които са прости и ясни. Други може да предпочетат такива, които са много изискани и екзотични. Един скорошен пример за екзотични бани включва вани и джакузита, оборудвани с безжични и Bluetooth комуникационни устройства, като iPod и телевизори. При избора на функционалност е важно предварително да се помислите какви са предпочитанията ви, тъй като баните се правят с цел да не бъдат ремонтирани отново в следващите 5-10 години.

Завършване на пода и стените в банята

Подовите и стенни монтажи са едни от най-лесно пренебрегваните аксесоари за баня. Те, като правило, трябва да бъдат изработени от материали, които нямат гладка и хлъзгава повърхност, за да се избегнат инциденти в банята. Също така трябва да се слеят с цялата тематична концепция на интериора като цвят и шарки.

Честота на използване

Съображенията за личните бани може да не са същите като тези на обществени места, като в хотелите например. Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че личните бани трябва да се фокусират върху естетиката и функционалността, докато обществените бани трябва да бъдат изградени с мисъл за издръжливост и удобство за използване.

Основното при подбора на аксесоари за баня е, че добрият избор ще издържи теста на времето, докато грешният избор може да изисква промяна дори след кратък период.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com