Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как да подредим всекидневната спрямо  Фън Шуй Как да подредим всекидневната спрямо  Фън Шуй
Мнозина вероятно  са чували за Фън Шуй или  Фън Шуей, но не всеки  е запознат по-подробно с произхода, целта и методологията му. В тази... Как да подредим всекидневната спрямо  Фън Шуй

Мнозина вероятно  са чували за Фън Шуй или  Фън Шуей, но не всеки  е запознат по-подробно с произхода, целта и методологията му. В тази статия ще ви разкажем повече за това изкуство, възникнало в Древен Китай  преди повече от  5000 години и неговия предмет. По време на първите години от  възникването си, това изкуство е пазено в строга тайна и до него са имали достъп само императорите, които  са строили  домовете си спрямо  неговите принципи, но  днес всеки  има достъп до  информация и може лично  да усети  влиянието  му.

Какво представлява Фън Шуй?

Фън Шуй може да се преведе буквално като  вятър-вода, като идеята зад този термин стои в израза: „Ци се носи по вятъра и се разпилява, но се запазва, когато срещне вода.“

Според китайската философия Ци или Чи е естествената вселенска енергия, която живее във всички обекти (дори неодушевените такива). Смята се, че Фън Шуй хармонизира и  подобрява тази енергия в личния ни живот, използвайки законите на Небето  и  Земята.

Една от най-важните стаи във всеки  дом  е всекидневната – там посрещаме гостите си, отпочиваме, наслаждаваме се на книга или чаша чай и много други дейности. Според Фън Шуй това пространство е важен енергиен център за дома и обзавеждането му  и с най-удобните дивани и канапета не е изцяло достатъчно за хармонизирането му.

Нека разгледаме някои от съветите  на Фън Шуй за всекидневната:

  1. Центърът на помещението трябва да бъде свободен

За да се движи свободно енергията в дома ви, уверете се, че няма шкафове, дивани, канапета или други мебели, които биха могли да спрат потока ѝ през средата на стаята. Изключение може да бъде малка масичка, за предпочитане от  дърво.

  1. Поддържайте огледалата и прозорците чисти

Един от начините енергията да влезе в дома ви е през прозорците, затова те трябва да бъдат винаги чисти. Същото важи и за огледалата, като  допълнителна подробност за тях е, че не трябва да бъдат поставяни  срещу врати  и прозорци, за да не отразят енергията обратно.

  1. Осветете тъмните места

Холът трябва да бъде най-светлото и леко  място  в дома. Уверете се, че в него влиза достатъчно  дневна светлина или има осветителни тела, поставени на подходящи места за се предотврати „спотайването“ на негативна енергия  в тъмните ъгли.

Поставянето на светъл килим също би помогнало да “осветите” пространството, а също така да създадете усещане за простор и свобода. Открийте качествени артикули от Kamko.bg! А ако предпочитате пътеки, тук ще намерите актуални предложения, които ще внесат повече уют в дома ви: https://www.kamko.bg/category/podovi-nastilki/puteki/.

 

  1. Заложете на светли цветове и живи растения

Едни от най-подходящите цветове за всекидневната са жълто, бяло и зелено. Подходящ цвят за дивани, шкафове, канапета и маси е кафявото. Живите растения благоприятстват  за синтезирането на още позитивна енергия и задържането ѝ в дома.

  1. Изхвърлете ненужните вещи

Отървете се от вещи, които  не използвате, или не ви носят приятни  емоции. Както  казахме, лекотата е основен принцип при Фън Шуй. Старайте се да сведе безпорядъка до минимум и домът ви да е подреден. Разхвърляните вещи „блокират“ енергийния поток.

  1. Кристал

Счита се, че този елемент е силен източник на позитивната енергия Ци и се препоръчва присъствието на кристална декорация във всеки  дом. Може да бъде от  голям кристален полилей  до малка статуетка. Важно е да е кристално.

  1. Подредба

Мебелите и най-вече столове, дивани и канапета не трябва да бъдат с гръб към вратата или прозорците. Най-добре е гърбовете им да са долепени към някоя стена, за да се създаде усещане за защита.

След като  вече знаете тази  информация, разгледайте дома си  и  забележете кои  от съветите вече сте спазили. Единственият  начин  да се уверите в действието  на Фън Шуй е като  го изпробвате лично.

Ние го направихме. А вие?

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com