Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как да се отпуснете в карантина за минути и да започнете да работите с нова сила Как да се отпуснете в карантина за минути и да започнете да работите с нова сила
По време на карантинния период много хора трябваше да работят от вкъщи, а и много хора си намериха нова работа, която могат да вършат... Как да се отпуснете в карантина за минути и да започнете да работите с нова сила

По време на карантинния период много хора трябваше да работят от вкъщи, а и много хора си намериха нова работа, която могат да вършат дистанционно. Тъй като домашната среда не е много благоприятна за поставяне и изпълнение на най-различни задачи, е необходимо да се концентрирате, да се отпуснете, за да рестартирате мозъка. Ще ви разкажем как да премахнете стреса за пет минути и да започнете да работите с нова сила.

Метод 1: променете фона на работния плот

Образът на природата на работния плот е релаксиращ

Тъй като до скоро не можехте да излезете навън, освен ако не е абсолютно необходимо, не можете да се отпуснете просто като дишате чист въздух. Това обаче изобщо не означава, че не можете да използвате положителните ползи, които природата дава. Тук има две възможности. Можете да зададете красив пейзаж като фон на работния плот. Хората, които се фокусират върху природата, могат да се фокусират и да се отпуснат за по-малко от 5 минути, казват учените. Всичко, което трябва да направите, е да потърсите в интернет голяма картина на гледки към природата, която ви харесва, и да се съсредоточите върху изображението, когато искате да се отпуснете. Можете също така да зададете пейзаж или море като скрийнсейвър, така че автоматично да се насладите на всички предимства, описани по-горе, когато компютърът ви се стартира.

Що се отнася до втория вариант, той е още по-прост: станете, отидете до прозореца и за няколко минути просто наблюдавайте какво се случва на улицата. Така нареченият „контакт с реалността“ ще помогне за малко разсейване на мозъка.

Метод 2: Масажирайте ръцете си

Заседналата работа провокира много неприятни заболявания. И ако изключим и ежедневните разходки, пътуванията до работа и обратно, тогава се развива напълно тъжна ситуация. Идеалният изход от ситуацията е масажът. Можете да помолите член на семейството да протегне раменете ви или да масажира ръцете и ръцете ви. Тази процедура ще ви помогне да се отпуснете, да ободрите и да разгледате проблема по съвсем различен начин. Оказва се, че има много биологично активни точки на пръстите и дланите. Например, ако искате да облекчите напрежението и да облекчите стреса, тогава масажирайте безименния си пръст. Той отговаря за нервната система и следователно ще помогне за решаването на проблема. Запомнете добре и разтрийте всеки пръст, масажирайте дланите си. След пет минути ще почувствате, че настроението ви се е подобрило и имате сили да работите.

Метод 3: Правете автотренинг с възглавница

Ако харесвате различни медитации, този метод ще бъде отличен вариант за вас. Поставете главата си на възглавницата и си представете, че тя като гъба поема всички грижи, тревоги, стрес, негативни мисли. Вземете тази процедура сериозно и визуализирайте всички проблеми, от които искате да се отървете. За да премахнете всичко лошо във възглавницата, ще са достатъчни пет минути.

Успех!

Източник: nameri-rabota.com

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com