Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как старото съдържание работи за SEO Как старото съдържание работи за SEO
Искате ли, да направите вашето съдържание на сайт по-ценно със SEO? Екипът на ВиртуалАсистанс.com, обяснява как да вдъхнете нов живот на старото съдържание. Предвид... Как старото съдържание работи за SEO

Искате ли, да направите вашето съдържание на сайт по-ценно със SEO?

Екипът на ВиртуалАсистанс.com, обяснява как да вдъхнете нов живот на старото съдържание.

Предвид факта, че количеството съдържание в интернет продължава да расте, става все по-трудно да се популяризира.

Много фирми инвестират огромна маса средства в създаването на съдържание. Онлайн се публикуват всеки ден по 1200 нови съдържания, 500 от които са статии, написани от екип.

  • Според Internet Live Stats всеки ден се създават повече от 4,3 милиона публикации в блогове. Да участваш в тази борба не е много добро решение.

Наред с това трафикът, който идва от търсачките, считан за един от най-ефективните канали за привличане на клиенти, става трудно да се постига. В зависимост от заявката за търсене на потребителя, неговата геолокация и устройство, Google печели от резултатите на търсенето. По този начин органичните, неплатени връзки на страница са по-малко от 10. Добре е, че повечето трафик идва от социалните мрежи.

  • Скорошно проучване установило, че 74% от новите статии получават повече трафик в същия ден, 25% на следващия ден.

Да живее кралят

„Съдържанието е цар“ повтаряме като мантра, но къде е печалбата от постоянни публикации? Защо трябва да храните „животните с прясно месо“, без да получавате нищо в замяна? Отговорът е: не бива!

Разбира се, постоянното публикуване на ново съдържание е добра идея, но не трябва да забравяме за старото съдържание.

Актуализирайте и подобрете старо съдържание

Актуализирайте старо съдържание и след това активно го популяризирайте.

Увеличавайки срока на годност на вашето съдържание, вие му предоставяте още един шанс да привлечете нови читатели. И ето как да го направите:

Решете какво да оставите

Започнете със съдържанието, което вече е на вашия сайт. Когато решите, кои статии да премахнете, кои да актуализирате, допълвате, кои да популяризирате отново, може да започнете.

Ако имате старо съдържание, което вече не е от значение за аудиторията, върнете се към него и го премахнете от блога. Маркетингът на съдържанието трябва да бъде висококачествен и ако имате безполезно съдържание, не трябва да го съхранявате. Така само „запушвате“ сайта, забавяте работата му и губите читатели.

Трябва да премахнете съдържание, което се отнася до стари продукти или услуги, които вече не предоставяте. Преди да премахнете ненужния материал, настройте пренасочване на повиквания, така че хората да попаднат на нов подходящ материал.

Например, когато посетителите следват връзка със свободни работни места, които вече не съществуват, пренасочете ги към страница с актуализиран списък. Така потребителите ще прекарват по-дълго време в сайта, което ще доведе до увеличаване на разпознаваемостта на марката и доверието в нея.

Актуализирайте и подобрете

Прекарайте известно време в анализ на стари страници. Какви статии не разкриват напълно този потенциал? Какви статии могат да предизвикат интерес у читателите многократно?

Тези страници се нуждаят от повече внимание. Прекарайте няколко часа за актуализиране на съдържание, което ще отразява най-новите тенденции. Изследвайте дългите фрази на ключови думи и ги използвайте правилно в съдържанието, за да може Google да определи стойността им за потребителите.

Добавете визуален дизайн към страницата. Потвърдете думите си със статистика. Поставете цитат от експерти и се позовавайте на тях.

Алгоритмите на Google – обърнете внимание на домейни, където непрекъснато се публикува прясно съдържание. Не забравяйте и за харесваните страници, които вече са добре класирани. За да актуализирате съдържанието си, без да губите стойността си, използвайте старите URL адреси.

Използвайки тази тактика и може да увеличите органичния трафик с 66% за старите публикации.

Насочете трафика към свежо съдържание

Въпреки, че прегледите на страница, не влияят пряко на класирането, като цяло ще бъде от полза. Когато потребителите кликнат, върху старото съдържание, степента на отпадане драстично спада.

Рекламирайки съдържанието на сайта пред нова аудитория

Може да увеличите позицията на сайта в търсенето.

Използвайте електронни бюлетини и страници в социалните медии, за да рекламирате стари публикации. Разделете съдържанието на теми и го изпратете на хора, които ще се интересуват от определена тема.

По-голямата част от съдържанието, например огромни статии в блогове или дълги уебинари, може да бъде направена компактна, преобразувана в други социални канали. Може да създавате графични изображения и да ги споделяте в социалните мрежи. Например, знаейки, че видеоклиповете са популярни във Facebook, инфографиката – в Pinterest, кратки факти – в Twitter, може да извлечете максимума от „вечнозеленото“ съдържание. Може да автоматизирате този процес с помощта на приложение.

Не, актуализираното съдържание няма да съсипе позицията на сайта

Вярно е, че Google санкционира дублираното съдържание, така че не искате да създавате нов блог или секция на сайт с текстове или метаданни, които се появяват другаде. Просто използвайте канонични тагове, за да защитите SEO. Обикновено Google може да разпознае старо съдържание и това, което трябва да бъде класирано. Така пренебрегва останалите. За пренаписване на старо съдържание и изготвяне на нови статии, потърсете екипа на Виртуаласистанс.

Наред с това има много различни формати на съдържанието. Например, статия в блога може да бъде преобразувана във видео, инфография, презентация или подкаст. Така може да привлечете нова аудитория.

Девет живота за вашето съдържание

Времето да увеличите жизнения цикъл на съдържанието на вашия сайт, трябва да е достатъчно за търсене и на качество и на количество. Дори ако публикувате по-малко нови статии, пак ще спечелите.

Съсредоточете се, върху качеството и не забравяйте, колко може да намерите в архивите. Когато непрекъснато мислите за печалба, актуализиране, подобрявайте и рекламирайте съдържанието си, резултатите няма да закъснеят. Когато харчите по-малко за производство на съдържание, подобрявайте позицията си в търсенето и привличате нова аудитория.

Източник: Virtualassistans.com.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com