Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Какви храни не се препоръчват за кучета? Какви храни не се препоръчват за кучета?
Ако приемем, че храните кучето си със здравословна храна, радвате му се, то е жизнерадостно, мускулесто, то тогава всичко е наред. Понякога, обаче, се... Какви храни не се препоръчват за кучета?

Ако приемем, че храните кучето си със здравословна храна, радвате му се, то е жизнерадостно, мускулесто, то тогава всичко е наред. Понякога, обаче, се допускат грешки, давайки му се храна, която не е от препоръчителните. Специално за Вас подготвихме списък с  храни, които не се препоръчват за кучета. Приятно четене!

КАКВИ ХРАНИ НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ ЗА КУЧЕТА

Има редица храни за кучета, които не трябва да се дават на кучета, тъй като това може да доведе до отравяне, заболявания на храносмилателната система или други негативни последици за здравето на животното.

Лукът, чесънът (под всякаква форма) съдържат вредни вещества, които могат да причинят проблеми със стомашно-чревния тракт.
Стафидите водят до остро увреждане на бъбреците. Същото важи и за гроздето – не им давайте подобни храни.
Храни, които съдържат теобромин, който е токсичен за кучетата.  Това са шоколад, чай, кафе. В малки количества това вещество може да причини повръщане и диария, а в големи количества – увреждане на нервната система (кома, конвулсии), до смърт.
Авокадото съдържа персин, вещество, което също е токсично за животните.
Суровата риба съдържа ензима тиаминаза, който унищожава витамин В1 (тиамин). Липсата на този витамин може да доведе до развитие на неврологични разстройства.
Цитрусовите плодове могат да причинят тежки алергични реакции и нежелани стомашно-чревни реакции.
Нарът причинява силно дразнене на стомашната лигавица и може да доведе до развитие на гастрит.
Броколите съдържат изотиоцианат, който е токсичен за кучета. При редовна употреба може да доведе до смърт на животното.
Гъбите съдържат голямо количество хитин, поради което хранителните вещества, които са в продукта, практически не се абсорбират.
Заместителите на захарта (ксилитол) са изкуствени подсладители, намиращи се в различни сладкиши, които са токсични за кучета. Ксилитолът може да причини внезапно спадане на нивата на кръвната захар (хиполикемия), ниски нива на калий и чернодробна токсичност.
Костите (всякакви видове, даваме си сметка, че често, хора, които работят в месарски магазин, например, и им остават кости, понякога ги дават на кучетата си – това не е добро решение) не носят хранителна стойност, когато се дъвчат, се образуват остри фрагменти, които могат да наранят стените на стомаха и червата.

Финални думи, касаещи храните, дразнещи кучетата

Когато храните домашният си любимец, съветваме да му подсигурявате качествена храна, да го храните поне три пъти на ден и да можете да му се любувате дълго време.

Консултирайте се със специалисти, що се касае за избора на храна за куче, ние Ви съветваме да разгледате този сайт, в който се предлага качествена храна за кучета, както и за други домашни любимци.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com