Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Какво да подаря на дете за Коледа и Нова година Какво да подаря на дете за Коледа и Нова година
Децата очакват Нова година със специален трепет – увереността им, че този празник ще донесе чудо и ще изпълни най-тайните желания, изненадва дори онези... Какво да подаря на дете за Коледа и Нова година

Децата очакват Нова година със специален трепет – увереността им, че този празник ще донесе чудо и ще изпълни най-тайните желания, изненадва дори онези възрастни, които са загубили способността да вярват в чудеса.

И в края на краищата родителите не искат да разочароват наследниците си. Те, всячески оправдават надеждата им, че е възможна приказка, просто трябва да повярвате …

Статията ни е предоставена с любезното участие на Interpolezno.com.

Преди да купите подарък, трябва да разберете, какво очакват децата от Дядо Коледа. И не забравяйте, че желанията във всеки възрастов период имат тенденция да се променят.

Общи правила:

Купете подарък предварително, като по този начин спасите от суетата по празниците.

Ако е трудно да изберете нещо конкретно, купете няколко малки подаръка наведнъж – видеоигри с любими герои и игри, пъзели, плюшени играчки, книги и т.н.. Опаковайте всеки подарък отделно в красива и ярка опаковка.

Отивайки за подарък, предвидете индивидуален за всяко дете. Всички радостни очаквания у децата, ще направят вкуса на предстоящия празник още по-свеж.

Не забравяйте да вземете предвид предпочитанията на всяко дете. Подаръкът е предназначен за него, а не за семейството, така че на първо място той трябва да угоди на получаващият го.

Когато вече сте купили подарък, не забравяйте да го скриете у дома. Подаръкът е изненада и затова детето трябва да знае, че ще му бъде дадено нещо, но да не вижда подаръка предварително.

Не разубеждавайте децата в съществуването на Дядо Коледа и Снежанка. Нека приказката остане приказка за тях.

Суровата реалност все още има време да покаже лицето си, нека малчуганите вярват в приказката възможно най-дълго. Така тя ще се задържи по-дълго в живота им. Може пък и никога да не си тръгне?

Ето и възрастовите предпочитания за подарък за Нова година у децата

Подарък за бебе до 1 година

Тази възраст е без спомени. Въпреки, това, обаче бебето усеща общо настроение и се наслаждава на празника. Най-малките също се радват на подаръци! Така че в този случай може да подарите конструктор от големи блокове. Също така, коледен костюм ще е добър подарък. Може да направите цветен плакат за Нова година, който да бъде отлично образователно средство за бебето.

Подарък за дете до 3 години

Най-добрите подаръци за тази възрастова категория са: дрехи, за предпочитане ярки, с рисунки. От тях всяко малко дете е доволно. Децата на 3 годинки харесват и образователни играчки; декорация, химикалки, пъзели, книги със стихове или книжка с приказки.

Подарък за дете от 3 до 6 години

За деца на тази възраст е най-лесният начин да намерите подарък. Обърнете внимание на:

Комплекти за кукли (Барби, Кен, къща, съдове и др.), Комплекти за домакински играчки, комплект с лекар;

Момчетата харесват влакчета, които се движат по линия; сглобяем модел на самолет, кола или лодка;

Актуални са и образователните играчки;

Книги, карикатури с карикатури, игри.

Подарък за дете от 6 до 10 години

Добър подарък ще е интересна, красиво проектирана книга, от която детето ще може да научи нещо ново;

Подходящ е и комплект за творчество, с който детето може да твори или да се забавлява. Такива са платна за рисуване с целия набор за художници и пр.

Момчетата на тази възраст харесват и радиоуправляеми играчки, комплекти конструктори, пиратски или състезателни комплекти. За момичетата са подходящи комплектите за принцеса, към който задължително се добавят и бижута;

Подарък за дете от 11 до 14 години

Тийнейджърите си падат по малко по-сериозните неща. Такива са, често свързани с нещо, което могат да покажат в училище:

Нещо за компютъра – високоговорители, мощни слушалки, калъф за дискове, нова мишка за компютър или подложка за нея и пр.;

Мобилен телефон, MP3 плейър, цифров фотоапарат, красиви стилни аксесоари за джаджи;

Ролери, сноуборд, ски, кънки.

С тези идеи младите екстремни спортисти ще оценят усилията и разбирането на своите родителите.

Вижте още: Това е да си майка – чувства като ескалатор!

И помнете:

Основното правило в „даването на подаръци“ е да се подарите на човек това, за което мечтае. И да поднесете подарък, ще е нужно малко въображение. Така безспорно ще покажете повече внимание.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com