Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Кои са най-известните златни инвестиционни монети? Кои са най-известните златни инвестиционни монети?
Във финансовата теория, а и практиката, златото се определя като основен и най-надежден спасителен пояс във времена на криза. В момента се намираме в... Кои са най-известните златни инвестиционни монети?

Във финансовата теория, а и практиката, златото се определя като основен и най-надежден спасителен пояс във времена на криза. В момента се намираме в нарастваща инфлация и вероятно инвестиционното злато представлява немалък интерес за мнозина от вас, търсещи начин да спасят своите натрупани спестявания, а и да останат с нещо след края на тези тежки времена.

И настина, през последните месеци нарасна значително търсенето на злато. В повечето случаи се купува  инвестиционно злато. Такова може да бъде както едно златно кюлче, така и златните инвестиционни монети. И докато всички сме наясно с природата на златното кюлче, остават въпроси относно златните инвестиционни монети. Именно за тях ще си поговорим в следващите редове.

 

Какво представляват златните инвестиционни монети?

Те се смятат за помощен инструмент в преодоляването на трудностите при физическата търговия с по-традиционния вид инвестиционно злато, а именно златните кюлчета. Подобни трудности се появяват поради недоразвиването на вторичния пазар в много страни, включително и у нас. Така се стига до реални спорове относно цената на курс продава и тази за курс купува. В крайна сметка спада и интересът към подобен тип инвестиция.

Предимството на златните монети е, че стойността им е стандартизирана, тоест тук се губи неприятният спорен момент относно тяхната цена. Ето защо те са атрактивни не само за инвеститорите, но дори и за колекционерите, които могат да си ги разменят. Между другото, последните обикновено се въодушевяват и впечатляват не само от стойността на една златна монета, но и от нейната популярност.

Кои са топ популярните златни инвестиционни монети

На финансовата борса и между колекционерите циркулират стотици различни златни инвестиционни монети. На повечето от тях цената им зависи не само от грамажа, но и от честотата на срещане. В действителност има много редки златни инвестиционни монети, които макар и не толкова обемни разполагат с емблематична стойност, особено за колекционерите. Ето някои от най-атрактивните от тях:

  • Златна инвестиционна монета от 200 ранда, посветена на Световното първенство по футбол. Тя е създадена, за да увековечи събитието на първото провеждано някога интернационално състезание по футбол. Номиналната й стойност е 200 южноафрикански ранда и съдържа 1 тройунция злато. От тази монета са изсечени 10 хиляди бройки.
  • Крюгерранд. Освен че е сред най-известните, тя е и сред най-старите златни монети. По този начин се превръща в истинска ценност и за инвеститори, и за колекционери. Монетата има примес на мед, който служи за повишаване на нейната обща устойчивост. Както се досещате, този инвестиционен актив е посветен на едноименния първи президент на Южна Африка. Цената й е значително висока – близо 1000 евро.
  • Виенската филхармония. Този тип златна монета се сече още от далечната 89-та година на миналия век. Тя изразява величието на австрийската култура. Може да откриете цяла серия в различни размери, като най-популярен вариант е златната монета от 1 унция.
  • Въвеждането на еврото. Златната монета увековечава паметен момент в съвременната история. Любопитно за нея е, че освен инвестиционен актив, тя представлява и напълно легално платежно средство.

На финансовия пазар ще срещнете още много други интересни и атрактивни, силно или не чак толкова популярни златни инвестиционни монети. Притежанието им представлява не само начин да се изплъзнете невридими от задаваща се финансова криза, но и значителен престиж на почетен колекционер и нумизмат.

Ако планирате покупката на  златни инвестиционни монети – Limar ще ви предложи сигурност и лесно закупуване на едни от най-известните и високо търсени златни монети.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com