Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Кои са основните стъпки при наемане на офис в София? Кои са основните стъпки при наемане на офис в София?
Когато стартирате своя бизнес или начинанието ви се разраства, естествена стъпка е да наемете офис, който да отговаря на критериите ви, да ви предоставя... Кои са основните стъпки при наемане на офис в София?

Когато стартирате своя бизнес или начинанието ви се разраства, естествена стъпка е да наемете офис, който да отговаря на критериите ви, да ви предоставя необходимото удобство и да ви удовлетворява. Но този процес далеч не е толкова лесен, колкото звучи.

Екипът на 7estate.bg споделя повече информация по темата, както и определя основните стъпки при избор на офис под наем софия. Как да изберете правилното място в столицата?

Подготовка и определяне на целите

Откриването на подходящи имоти в софия може да се окаже трудна задача, предвид натовареността на столицата, множеството предлагане, но и търсене от страна на потребителите.

За да направите най-добрата сделка и да откриете своето перфектно място за разрастване на бизнес начинанието ви, е много важно на първо място да определите своите цели. Можете да го направите като си отговорите на следните няколко въпроса:

  1. Къде в столицата искате да се установите? – важно е да помислите дали търсите имот в централните части или предпочитате покрайнините на града. Това е и важно обстоятелство при ценообразуването. Офисите в центъра или районите, намиращи се в близост до него, на удобни локации, са с по-завишени цени, докато имотите в крайните квартали са значително по-изгодни.
  2. Имате ли критерии за избор на сградата, където се намира бъдещият ви офис? – ако имате изисквания за инфраструктурата, трябва да ги определите. Преценете дали търсите стара или нова сграда, жилищен блок или специално обособен бизнес център. Помислете дали търсите охраняем обект, каква фасада предпочитате, в какво състояние да бъде имота – ново или старо, но запазено.
  3. Колко голям обект искате да наемете? – много важен аспект и важна стъпка при определяне на целите, е конкретизиране върху големината на имота, който искате да наемете. В София ще откриете както много малки, едностайни офиси, така и по-големи, разполагащи със собствена баня/тоалетна, кухненски бокс, конферентна зала и други. Обърнете внимание на вътрешното разположение, което предпочитате – дали искате работните места да бъдат обединени или отделени.
  4. С какъв бюджет разполагате? – важно е да прецените разполагаемите си средства, защото от това зависи определянето на личния таргет. Не забравяйте, че почти навсякъде се изисква депозит, равняващ се на едномесечна сума за наем.

Определяне на опциите за търсене

Помислете върху това как искате да действате – самостоятелно или с чужда помощ. Много хора се доверяват на рекламата “от уста на уста”, а други – търсят професионални услуги на брокери и агенции за недвижими имоти.

Имайте предвид, че избирайки услугите на професионалисти, шансовете да откриете желаното място на достъпни цени и в максимално кратки срокове, се увеличават значително, коментират от 7estate.bg.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com