Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Колко често трябва да пребоядисвам повърхност с огнезащитната боя Колко често трябва да пребоядисвам повърхност с огнезащитната боя
Всеки път, когато боядисвате търговска сграда, трябва да обмислите опцията за огнеупорна боя. Може да не го правите, защото е малко по-скъпо, но ние... Колко често трябва да пребоядисвам повърхност с огнезащитната боя

Всеки път, когато боядисвате търговска сграда, трябва да обмислите опцията за огнеупорна боя. Може да не го правите, защото е малко по-скъпо, но ние вярваме, че като се вгледате по-нататък в този продукт, ще разберете, че със сигурност си заслужава!

Какво е огнеупорна боя?

Огнезащитните бои са декоративни, защитни покрития, предназначени да намалят разпространението на пламъци в случай на пожар. Накратко, те са точно това, което звучат! Тези покрития изглеждат като традиционни бои и лакове, отговарят на строителните и противопожарните норми и осигуряват на основата защита срещу разпространение на пламък. Важно е да се отбележи, че „забавител на горенето“ не е същото като „огнезащитен“. Това, което тази боя прави, е да затрудни запалването на сградата и ако се случи, пламъкът се движи много бавно. Това дава на хората вътре ценно време да напуснат, а на пожарната – време да пристигне и да потуши завинаги. В ситуация като тази няколко минути могат да бъдат разликата между страшен ден и катастрофа.

 

Колко често трябва да пребоядисвам повърхност с огнезащитна боя

Радваме се, че попитахте! Краткият отговор е, не много често. Дългият отговор е, зависи.

Продължителността на защитата зависи до голяма степен от основата, която защитавате със забавител на огъня. Например тъканите, които са били третирани със забавители на горенето, обикновено са сертифицирани за една година. Вие ги перете в пералнята си като всяка друга дреха, така че го перете! За щастие, вие сте загрижени за боя, която се нанася върху дърво, стомана или гипсокартон. Не отмивате това, така че ще издържи много по-дълго. Огнеупорно покривно покритие е известно с факта, че създава водоустойчива повърхност, която няма да се повреди от растежа на гъбички или водорасли. Няма да се емулгира повторно или да се отмие с дъждовна вода. Забавител на огъня за екстериор трябва да се нанася отново на всеки пет години. Продължителността на живот на огнезащитните бои е различна за всяка марка и нейния вид. Докато пазарувате огнеупорна боя, препоръчваме Ви да търсите отговора за всеки отделен продукт. Ако имате въпроси, питайте експертите на място конкретно на въпросите дали трябва да пребоядисате след няколко години.

Знаете колко важен е този вид боя. Няма да се надявате никога да не ви се случи пожар. Огнеупорната боя е най-добрият начин да подготвите вашия дом или търговски обект по начин, който гарантира безопасността на всички.

 

Как действа огнеупорната боя?

Необходими са кислород, топлина и гориво, за да започне пожар, известен още като огнения триъгълник. Има много начини за предотвратяване на пожар, много от тях са човешко старание, като се уверим, че нашите действия не предизвикват открит пламък, който може да доведе до голям пожар.

Други начини за предотвратяване на пожар са превантивни, като огнезащитната боя. Огнезащитните бои са защитни, декоративни покрития, създадени да минимизират разпространението на пламъци в случай на пожар. Тези уникални бояджийски покрития отговарят на противопожарните и строителните норми, изглеждат и усещат традиционните бои и лакове и осигуряват защита от разпространение на пламък.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com