Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Не е тайна за никого, че кухните преживяват огромна трансформация през последните няколко години. Особено за тези от Вас, които желаят кухни по поръчка,...

Не е тайна за никого, че кухните преживяват огромна трансформация през последните няколко години. Особено за тези от Вас, които желаят кухни по поръчка, и нямат затруднения с финансите. Днес, през 2019 година, фютюристичните кухни са все така желани и търсени.

Като започнет от функционалност, визия, външен вид, и приключим с осветлението, което може да бъде конфигурирано спрямо нашите интереси, настроение, желания.

Без значение е, дали дали Ви предстои освежаване на кухнята, или закупуване на друга в нова къща, съществуват някои преимущества като разположението и  монтирането на остров например, с които трябва да се съобразявате. Ако да речем желаете да съедините кухнята с трапезарията, имате възможност да го направите с модерен бар-плот – едновременно удобен и стилен. Даже бихте могли да разположите печката като част от бар-плота и по този начин по време на готвенето, имате възможност да водите приятни разговори с близките си.

 

Аксесоарите за кухня също могат да придадат съвършен вид. Съветваме Ви да създавате образна граница между останалите стаи  и кухнята. Елегантна поставка за чаши, кухненски аспиратор или винаги полезен шкаф, монтирани на тавана са чуден метод за целта.

Важно е да кжем, че обзавеждането на кухненското помещение дава дава тона за цветовата палитра на интериора, т.е. цветовете са основни и е желателно да бъдат напаснати с останалата част от жилището.

 

Няма как да пропуснем кухненските рафтове и шкафове. Модерните кухни разполагат със съвременни механизми, които позволяват лесно отваряне, затваряне, без да се налага сила на опън.

Специалистите, предлагащи кухни и кухненско обзавеждане съветват да изберете светло дърво като явор, кестен, дъб, бреза, бук.

Също никак маловажно е осветлението в кухнята. Някой домакини желаят силно осветление, други предпочитат по-тъмното такова, именно поради тази причина съвременните кухни разполагат с модул за регулиране на светлината.

– Плотове за кухни

Можете да избирате между варовик, гранит, мрамор, тъй като те са най-популярни материали за плот. Използването на керамични плочки също е така предпочитано сред дизайнерите, защото те са практични и са налични в огромно цветово разнообразие. Термоплотовете от произведени от човека материи и са отличен избор поради отношението цена качество, което осигуряват и също така изобилието на богата цветова палитра. Плотовете от дърво, от масивно дърво, са определено красиви, но им липсва издръжливост на вода и нагряване и затова доста рядко намират приложение в кухнята.

Шкафовете и рафтовете е добре предварително да бъдат разпределени.

Експерти, занимаващи се от дълги години с проектирането и създаването на мебели съветват да определите рафтовете и шкафовете, както и тяхната роля. Т..е, още преди да поръчате кухня, трябва да знаете в кой рафт какво ще поставите.

Добра идея е да черпите идеи от настоящата кухня, от тази, която сте ползвали, тъй като се смята, че сте привикнали с така създалото се разположение и занапред ще Ви бъде далеч по-лесно с новата кухня.

Редица са специф иките и изискванията за нова кухня, особено когато се касае за кухня по поръчка. Съветваме Ви да се консултирате с повече от една компании и едва тогава да поръчате. Също така Ви съветваме да се възползвате от възможността да видите кухтнята предварително,  в триизмерен проект.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com