Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Направете им състезания с колелета Направете им състезания с колелета
Велосипедът е извор на радост за малките. С него те могат да се забавляват, като същевременно заякват и изразходват енергия, което е толкова важно... Направете им състезания с колелета

Велосипедът е извор на радост за малките. С него те могат да се забавляват, като същевременно заякват и изразходват енергия, което е толкова важно за спокойствието на възрастните! Педагозите и лекарите го препоръчват като чудесно умение и занимание в областта на физическата култура.

Понякога през лятото грижите за нашите малчугани се усложняват от високите температури, а също и от скуката, която често ги наляга в дългите ваканционни дни. Не малко деца прекарват ваканцията далеч от мястото, където ходят на училище, вследствие на което страдат, ако не могат да намерят общ език с децата от квартала при баба и дядо. Особените условия през тази година отнеха много от възможностите за развлечение на децата. Не бива да позволяваме изолацията да отнеме щастието на нашето дете. То продължава да има нужда от общуване с връстниците си, излизане сред природата, слънчева светлина и чист въздух. Всичко това култивира личността, тренира тялото и изгражда състезателния дух още от детството.

 

Също така то изгражда екипни взаимоотношения, което е незаменима полза. За радост на всички, карането на детско колело все още е един от най-добрите и безопасни начини да се забавлява едно малчуган заедно с своите другарчета!

Състезателният дух е добре да се възпитава възможно най-рано. Ще се уверите, че това дава прекрасни резултати при израстването на децата – за тяхното представяне в училище, а по-късно дори и в кариерата. Доказано е при изследвания на психолози, че хората, които като деца са карали колело и са се състезавали със своите приятелчета, приемат по-лесно житейски и професионални предизвикателства, способни са да постигат целите си и да се развиват.

 

Как да организираме импровизирано състезание с колелета за деца?

 

  • Планирайте състезанието

Най-напред е препоръчително ние, възрастните, да разработим правила на надпреварата, които да са сравнително справедливи и съобразени с възрастта на малките. Най-добре е все пак да оформите в отделна възрастова група онези малчугани, които все още карат триколки или с помощни колелета (3-4 – годишни).

  • Осигурете на себе си и на децата си пълно спокойствие

Предварително се уговорете за маршрута, като проучите и изберете възможно най-безопасната зона. Важно е от една страна да няма движение на автомобили, кучета или пък възрастни колоездачи, които могат да навредят на децата. От друга страна трябва да се уверим, че няма риск да се появят по-малки дечица, които могат да пострадат в суматохата.

 

  • Не оставяйте момичетата да скучаят

Карането на велосипед никога не е било само за момченцата! Позволете и на тях да вземат участие и убедете момчетата, че спортсменският дух повелява така. Вече има всякакви аксесоари и със специален, елегантен дизайн за момичета. Ярки цветове и украси ще зарадват, както госпожиците, така и младите господа. Това ще ги изпълни с още повече гордост и хъс да спечелят “състезанието”.

 

  • Аксесоарите са важни за безопасността и същевременно могат да бъдат готини

А за да бъде карането наистина без рискове, оборудвайте дечицата си против падане. Можете да направите това с помощта на предпазни каски, протектори, наколенници и налакътници. Снабдете колелото с удобна кошничка за носене на багаж. Сега вече се предлагат и щипки с хватка за шише, в което детенцето може да си носи вода или чай. Веригата за заключване е изключително важна, защото децата се привързват към вещите си и страдат много, ако загубят колелетата си. Ако вашето колело няма звънец, можете да купите също допълнително и да го монтирате със специалния механизъм.

В онлайн магазина за детски стоки Kidso.bg ще намерите всичко за най-епичното детско велосипедно състезание! Можете да използвате филтрите на сайта, за да прегледате офертите в зависимост от вашите конкретни изисквания. С доставка до дома и гаранция от 2 години можете да сте сигурни, че ще зарадвате детето си с ново колело и много забава през лятото!

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com