Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Направи си сам монтаж на кухненска мивка: Ръководство стъпка по стъпка Направи си сам монтаж на кухненска мивка: Ръководство стъпка по стъпка
Монтирането на кухненска мивка може да бъде трудна задача за много собственици, но с подходящите инструменти и знания, е възможно да го направите сами.... Направи си сам монтаж на кухненска мивка: Ръководство стъпка по стъпка

Монтирането на кухненска мивка може да бъде трудна задача за много собственици, но с подходящите инструменти и знания, е възможно да го направите сами. Това е начин да спестите пари от разходите за монтаж. В това ръководство, ще ви преведем стъпка по стъпка през процеса на инсталиране на кухненска мивка.

Стъпка 1: Съберете нужните инструменти и материали

 

Преди да започнете процеса на инсталиране, съберете всички необходими инструменти и материали. Ще ви трябват мивка, кран, дренажен комплект, монтажна скоба, гаечен ключ, силиконов уплътнител, водопроводна замазка и кофа.

Стъпка 2: Отстранете старата мивка

Изключете подаването на вода към мивката и разкачете водопроводните линии и канализацията. Отстранете всички монтажни скоби, които държат мивката на място. Повдигнете я от плота и я оставете настрана.

Стъпка 3: Подгответе плота

 

Почистете мястото, където е премахната старата мивка, и се уверете, че е сухо. Нанесете малко количество водопроводна замазка около ръба на отвора на мивката, за да създадете уплътнение. Ако вашата мивка има монтажни скоби, монтирайте ги на подходящите места.

 

Стъпка 4: Инсталирайте крана и дренажа

 

Монтирайте крана и дренажния възел върху мивката. Следвайте инструкциите на производителя за монтаж. След като са здраво поставени, обърнете мивката с главата надолу и нанесете силиконов уплътнител около ръба на мивката.

Стъпка 5: Поставете мивката на място

 

 

Внимателно поставете мивката на място, като се уверите, че кранът и канализацията са подравнени с дупките в плота. Натиснете здраво надолу, за да създадете водонепропускливо уплътнение.

Стъпка 6: Прикрепете монтажната скоба

 

Прикрепете монтажната скоба към долната страна на мивката и затегнете винтовете. Това ще я закрепи на място и ще я предпази от разместване.

Стъпка 7: Свържете водоснабдяването и дренажа

 

Свържете водоснабдяването и канализацията към мивката. Включете захранването с вода и проверете за течове. Ако има течове, затегнете връзките, докато застанат плътно.

 

Честито! Успешно монтирахте кухненска мивка. Следвайки тези стъпки, можете да спестите пари от разходите за монтиране и да имате удовлетворението от завършването на проект „Направи си сам“. Ако имате съмнения или притеснения относно процеса на инсталиране, консултирайте се с професионален водопроводчик за помощ.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com