Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Нямате време за готвене – как да решите този проблем? Нямате време за готвене – как да решите този проблем?
    Нямате време за готвене – как да решите този проблем?     В днешното забързано ежедневие рядко имаме време за готвене и... Нямате време за готвене – как да решите този проблем?

 

 

Нямате време за готвене – как да решите този проблем?

 

 

В днешното забързано ежедневие рядко имаме време за готвене и бавно, сладострастно похапване. Ако обаче сте семейни или децата ви чакат да бъдат нахранени или пък имате гости, то един обикновен сандвич няма да е достатъчен. Ето някои съвети за бързо осигуряване на храна вкъщи.

Поръчване на храна

Разбира се, най-разумното и удобно нещо, което можете да направите, когато времето и гладът ви притискат, е да поръчате храна. Тази услуга от години е предпочитана сред потребителите и това не е случайно. При ползи като спестяване на време, усилия и разходи, поръчката на храна е незаменим помощник в дома.

Освен това доставена храна съвсем не означава фаст фууд – напротив, има много здравословни ястия, които можете да си похапнете. А вече можете да се възползвате и от доставка на храна в Благоевград.

Планиране

Ето и няколко съвета, ако все пак предпочитате да приготвите храната сами вкъщи. Започваме с планирането като нещо ключово.

Да, планиране на храненето може да звучи доста смущаващо, особено ако никога досега не сте го правили. Но планирането ще е нещо безпроблемно, особено ако искате да избегнете стреса всяка вечер.

Ключът е да пропуснете всяка стъпка, която звучи прекалено сложно или изисква много планиране. Измисляйте прости рецепти, пазарувайте хранителни продукти веднъж седмично или си ги поръчвайте онлайн и гответе всичко наведнъж, след което замразявайте във фризера.

Създайте си списък с прости ястия

Може би обичате да опитвате нови и сложни рецепти, но в края на деня повечето хора се придържаме към ястията, които се приготвят за около 20 минути или по-малко. Те не се нуждаят от много подготовка и са достатъчно лесни за изпълнение, когато се прибирате в късните часове от офиса си.

Друго предимство е, че когато имате кратък списък с аламинути, знаете точно какви съставки да купувате (и с какво да се запасявате) всяка една седмица. Вместо да вземате специални съставки за едно или две ястия, пазете солиден запас от артикули, до които често достигате, и можете лесно да се смесвате и съчетавате, за да направите любимите си, напълно безпроблемни ястия.

Удвоете това, което вече готвите

Въпреки че споделените по-горе стратегии са доста лесни за изпълнение, абсолютният, най-лесен начин да се храните у дома, когато нямате време, е просто да удвоите това, което готвите, и да замразите едната половина.

Запас от ястия във фризера означава, че все още можете да сервирате страхотна вечеря през вечерта, когато нямате време да размразите месо, да висите над печката или просто не ви се готви. Това е най-добрият начин да готвите, и то дори без да прекарвате цял ден в кухнята!

Сред ястията, които можете без проблем да удвоите, са гювечи, тесто за пица, супи и печени изделия.

Влюбете се в крокпота

Повечето рецепти за крокпот изискват само няколко съставки, които се запарват през целия ден и осигуряват вкусно ястие точно навреме за вечеря. Но можете да ускорите сутрешната подготовка, като съберете всички съставки заедно предната вечер. Лесно е!

Надяваме се, че нашите съвети са ви били полезни. Помнете, че оскъдното време не е причина да се храните нездравословно или пък изобщо да не се храните.

Както виждате, решенията са много!

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com