Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Очаква се да отделим около половин заплата за  коледни и новогодишни подаръци Очаква се да отделим около половин заплата за  коледни и новогодишни подаръци
Любопитна статистика сочи, че българите за предстоящите коледни и новогодишни празници ще отделят около 200 лева, което е близо половин работна минимална заплата. Анкетирани... Очаква се да отделим около половин заплата за  коледни и новогодишни подаръци

Любопитна статистика сочи, че българите за предстоящите коледни и новогодишни празници ще отделят около 200 лева, което е близо половин работна минимална заплата.

Анкетирани потребители признават, че с нетърпение очакват празничните дни, както и коледното настроение, период, през който с много любов и положителни емоции да започнат да избират подаръци за най-близките си.

Освен нетърпението, признават, че са готови да се бръкнат по-дълбоко, в случай, че открият подходящ подарък за най-милият и любим човек, а именно партньорът – съпруг, съпруга, приятел, любовник.

Любопитно е, че член от семейството се отпускат по около 150 лева, а на приятели и близки по около 30 лева, което е и съвсем логично. Не е тайна за читателите на сайта zaKluch.com, че покрай коледните и новогодишни празници всеки „отпуска душа“ и на драго сърце купува неща за домакинството, позволява си своеволия и понякога дори си позволят повече, отколкото финансите позволяват.

Важно  е още да споменем, че всеки лев е много важен, когато избираме подарък. Много е важно да се избере точният артикул, да сме уверени и сигурни, че получателят ще остане доволен.

На колегите в работата си, българи споделят, че не са склонни да правят подаръци.  Едва около 10 % са заявили, че биха закупили подарък на колега, ръководител, партньор.

Дали ще изберете подарък онлайн, или чрез традиционно пазаруване, зависи от това ,дали имате време, дали получателят на подаръка е много претенциозен. Важно е да кажем ,че онлайн асортиментите са в пъти повече и е удачно да потърсите решение и в електронните магазини.

По отношение на това, кои подаръци са предпочитани, най-често се купува електроника, например телевизори, смартфони, лаптопи, нетбуци, като не отстъпват с нищо и бижутата, сувенирите, аксесоарите и други.

Напоследък стана моделно и подаряването на ваучери за разкрасяване, спа процедури и други подобни.

Повече любопитни статии и интересни новини, свързани с предстоящите коледни и новогодишни празници можете да прочетете на адрес www.blagoevgrad.eu

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com