Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Огледало като сувенир: възможно ли е или не? Огледало като сувенир: възможно ли е или не?
  Огледало като сувенир: възможно ли е или не? Огледалото е един от най-мистичните предмети. Свързва се с много различни знаци и вярвания. Освен... Огледало като сувенир: възможно ли е или не?

 

Огледало като сувенир: възможно ли е или не? Огледалото е един от най-мистичните предмети. Свързва се с много различни знаци и вярвания. Освен това огледалото е неизменен атрибут на магьосническите обреди. Дори и да не вярвате в магията и мистицизма, вероятно не бихте искали да се окажете в неприятна ситуация, когато такъв полезен и красив подарък няма да хареса на някой поради глупави суеверия. Така че възможно ли е да се даде огледало?

 

Какви знаци са свързани с огледалото?

В нашата култура има много знаци (обикновено лоши), в които се появява огледало. Така например, огледало не може да бъде окачено срещу леглото, тъй като спящ човек не трябва да се отразява в него. И в никакъв случай не трябва да счупите огледалото, защото в този случай неприятностите не могат да бъдат избегнати. Смята се, че в никакъв случай не трябва да се гледа в счупено или напукано огледало, защото от него идва лоша енергия. С огледало като подарък, също не всичко е толкова просто! Така че, ако възрастна жена даде огледало на младо момиче, тя по този начин „краде“ красотата му. Въпреки че звучи нелепо, все пак е страховито.

Огледалото носи ли само негатив? Въобще не! Може да се изненадате, но добрите поличби са свързани и с огледалото! Например в Китай огледалата се считат за защитници на дома. В Поднебесната империя е обичайно да се закачат точно срещу входа на жилището. Ако трябваше внезапно да се върнете у дома (а връщането е лоша поличба!), Когато вече сте напуснали прага, препоръчително е да се погледнете в огледалото – това действие трябва да ви предпази от несгоди.

 

Кое огледало е по-добре да изберете като сувенир? Ако знаете със сигурност, че този на когото ще подарите не е суеверен, можете да изберете огледало, като се ръководите само от чувството за красота. Ако нямате такава увереност, следвайте нашите съвети:

Подарете ново огледало. Смята се, че ако по-рано огледалото е принадлежало на друг човек, тогава то ще носи неговата енергия.

По-добре е да изберете огледало с кръгла форма.

Огледалото трябва да е в рамка, за предпочитане от естествени материали. В нашия онлайн магазин за аксесоари за дома be4home.com има много компактни огледала, които ще станат отлични сувенири. Разбира се, за тези, които не вярват в поличби!

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com