Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Основни услуги, предлагани от фирмите за опасни отпадъци Основни услуги, предлагани от фирмите за опасни отпадъци
Всички сме чували поне веднъж за термина фирма за опасни отпадъци, но едва ли сме изцяло наясно с какво точно се занимава тя, каква... Основни услуги, предлагани от фирмите за опасни отпадъци

Всички сме чували поне веднъж за термина фирма за опасни отпадъци, но едва ли сме изцяло наясно с какво точно се занимава тя, каква е ролята й за екологията, и за обществото, с какво ни помага, какви са евентуалните проблеми пред нея. Дори да смятате, че никога не бихте имали нуждата от такава фирма, запомнете – никога нищо не се знае и може би, бизнесът ви рано или късно да ви отведе до там. В тази връзка е напълно уместно да сте наясно и с основните услуги, предлагани от фирмите за опасни отпадъци. Ето с какво точно се занимават те и какво могат да ви предложат според своите възможности, оборудване и пакетни цени:
1. Събиране на опасни отпадъци
Това е първото и основно действие, за което обикновено е наета една фирма за опасни отпадъци. В случай че клиентите й не са наясно как се процедира с такъв тип отпадъци, най-добре е фирмата да се заеме с тях още от самото начало, тоест от етапа на събирането на отпадъци. Често, то изисква специална екипировка за самите служители, тоест обикновен човек с подръчни материали не бива да го прави, както и специални контейнери за събиране, защото друг начин за складирането на отпадъците липсва.
2. Складиране и сортирате на опасните отпадъци
Някои опасни отпадъци изискват – според нормите на националното законодателство, а и на международните конвенции, по които България е държава членка и според ЕС директивите и регламентите – да бъдат оставяни на точно определено място за точно определено време с цел в последствие да бъдат преработени. Фирмите за опасни отпадъци събират и складират в нужните помещения такива вещества, за да не излагат на риск обществото и екологията.
3. Износ в други страни на складираните опасни отпадъци
За съжаление, не всяка страна – включително и нашата – е способна да преработи всички видове опасни отпадъци. Това налага на родните фирми за опасни отпадъци да организират износа на събраните и пакетирани отпадъци в други държави, които могат и имат нужните средства и съоръжения да се справят с тях.
4. Обезвреждане на опасни отпадъци
Това е основната и най-сложна дейност на една фирма за опасни отпадъци. Често, тя изисква повече време и допълнителни консултации със специалисти за правилната преработка на събраните материали. Обезвреждането на опасните отпадъци има за цел премахване на рисковия елемент в тяхната природа и евентуалното намиране на ново приложение за тях – целесъобразно и изцяло в духа на екологичните норми, спадащи към законодателството на дадена страна.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com