Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Лечение и профилактика на паник атаки Пристъпите на паника при деца имат автономни и психологически симптоми, а лечението включва облекчаване и на двата вида...

Лечение и профилактика на паник атаки
Пристъпите на паника при деца имат автономни и психологически симптоми, а лечението включва облекчаване и на двата вида разстройства. Не може обаче да се надяваме на ефективността на терапията, докато не се установи провокиращ фактор на ПА. В случай на физиологична патология е необходимо да се насочат всички сили към лечението на болестта.

Медицинска и психологическа помощ
Психологът обяснява как да се държим по време на атаки, как да ги предотврати и учи на умения за релаксация. При необходимост се назначават сесии. По време на сесиите се формира спокойно възприемане на възникващите житейски проблеми, промяна в отношението към себе си и хората. Препоръчваме Никита Валериевич Батурин, отличен специалист в работата със страхове и психосоматика.

Най-добрият начин за лечение на ПА се счита за комбинация от работа със специалист с лекарства. Лекарствата трябва да помогнат за спиране на ПА. Те включват, например, бензодиазепини. При постоянна употреба на тези средства обаче се появява сънливост и умора, което се отразява неблагоприятно на процеса на обучение.

Във всеки случай лекарствата не лекуват паническо разстройство, а само спират симптомите. И първият приоритет в лечението е успешно психологическо проучване.

Важно! Само лекуващият лекар има право да предписва лекарства.

Паник атаки при деца: какво да правим?
На първо място, трябва да успокоите детето, обяснявайки, че не трябва да се притеснява. Не  може да се усложни положението от наличието на паник атака. Да се обсъди, за да се разбере какъв е източникът на паник атаката и на тревогите у детето е много важен момент. Може паник атаките да настъпват в следствие от гневни деца в училище, а може да е от лоши приятели, правещи проблеми на Вашето дете?  Причините могат да са най-различни, затова е важно да обсъдите на спокойствие с детето възможните причини и да започнете незабавна обрба с тях.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com