Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Планетарни миксери от MixHoReCa – всяка професионална кухня трябва да има поне един такъв Планетарни миксери от MixHoReCa – всяка професионална кухня трябва да има поне един такъв
Планетарни миксери от MixHoReCa – всяка професионална кухня трябва да има поне един такъв   Уредите, носещи името планетарни миксени представляват мултифункционални кухненски уреди,... Планетарни миксери от MixHoReCa – всяка професионална кухня трябва да има поне един такъв

Планетарни миксери от MixHoReCa – всяка професионална кухня трябва да има поне един такъв

 

Уредите, носещи името планетарни миксени представляват мултифункционални кухненски уреди, които могат да бъдат от голяма помощ при приготвянето на храна в ресторантите и кетъринга. Те са идеални за замесване на тесто, бъркане на смеси и приготвяне на кремове и сладкиши. В тази статия ще разгледаме някои от най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на планетарен миксер за вашето предприятие.

Мощност на миксерите

Една от първите неща, които трябва да се вземат предвид при избора на планетарен миксер е мощността му. Това определя колко добре уредът ще работи и колко тежки смеси може да обработва. Обикновено мощността на планетарните миксери се измерва във ватове и може да варира между 200 и 1200 вата. Трябва да изберете уред, който има достатъчно мощност, за да отговори на нуждите на вашето предприятие.

Обем на купата

Обемът на купата на планетарния миксер е също важен фактор при избора на уреда. Обикновено купата има вместимост между 4 и 20 литра. Трябва да изберете уред, който има подходящ обем на купата, за да можете да приготвяте нужното количество храна.

Скорости на работа

Планетарните миксери обикновено имат няколко скорости на работа, които са необходими за приготвянето на различни видове храни. Трябва да изберете уред, който има достатъчно скорости на работа, за да можете да приготвяте храната ви с необходимата скорост и качество.

Допълнителни функции

Някои планетарни миксери имат допълнителни функции като например блендер или месомелачка, които могат да бъдат много полезни за приготвянето на различни видове храни.

Качество на изработка

Качеството на изработка на планетарния миксер е също важен фактор при избора на уреда. Той трябва да е изработен от здрави материали и да има здрави и надеждни части, които да издържат на дълготрайна употреба и интензивна употреба в ресторантната кухня.

Лесно почистване

Планетарният миксер трябва да бъде лесен за почистване след употреба, тъй като това е от решаващо значение за хигиената на кухнята и здравето на клиентите. Затова трябва да изберете уред, който е лесен за почистване и има разглобяеми части, които може да почистите в миялната машина.

Гаранция и сервиз

Последният, но не по-малко важен фактор при избора на планетарен миксер е гаранцията и сервизът на уреда. Изберете уред от производител, който предлага дълга гаранция и надежден сервиз, за да можете да се уверите, че уредът ще работи правилно и ще бъде поддържан в добро състояние.

Финални думи

Планетарните миксери са мултифункционални уреди, които могат да бъдат много полезни за приготвянето на храна в ресторантите и кетъринга. При избора на уреда трябва да се вземат предвид мощността, обемът на купата, скоростите на работа, допълнителните функции, качеството на изработка, лесното почистване и гаранцията и сервизът на уреда. След като разгледате всички тези фактори, можете да изберете планетарен миксер, който да отговаря на нуждите и изискванията на вашето предприятие.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com