Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Почистване на мазета и тавани – защо е важно отстраняването на мухъл Почистване на мазета и тавани – защо е важно отстраняването на мухъл
  Знаете ли, защо се появява мухъл? Той присъства навсякъде в домовете ни – от жилищните обитавани терени до тавани, складове, гаражи и мазета.... Почистване на мазета и тавани – защо е важно отстраняването на мухъл

 

Знаете ли, защо се появява мухъл? Той присъства навсякъде в домовете ни – от жилищните обитавани терени до тавани, складове, гаражи и мазета.

Плесента и мухъла са част от природната среда, колкото и да не ни е приятно това.

На открито, плесените играят голяма роля в природата. Когато мъртва органична материя, като паднали листа и мъртви дървета попадат на закрито, трябва да се избягва развитието на плесени. Формата на размножаване на тези микроорганизми става, чрез малки спори; спорите са невидими за невъоръжено око и се носят чрез открит и закрит въздух.

Питате ли се още защо трябва редовно да бъдат почиствани тавани и мазета?

Мухълът може да започне с отглеждане и развитие на закрито, когато плесенните спори кацат върху повърхности, които са мокри. Има много видове мухъл и нито един от тях не ще растат без вода или влага. Като пример за това са скрити течове, повредени материали от ВиК, щети нанасяни с времето, скрити източници на вода и висока влажност. Всички те могат да причинят мухъл. Система за обработка на въздуха е създадена да се бори с тях, но това съвсем не е достатъчно. Всяко домакинство трябва да полага и допълнителни грижи с микроорганизмите криещи се по тавани и мазета. Редовност в почистването на тавани и мазета ще допринесе по-лесно да се справят с всички нива по отстраняване на мухъл.

Значи на мухъл:

Ако имате проблем с алергии в дома си, има голям шанс, мухълът да расте.

Мухълът може да се намери в целия дом, но най-често и най-предпочитано място за опитания са мазетата. Обхождане пространство на тавана, където може да има прекомерна влага, изхвърляне на всякакви стари мебели, вещи и предмети, изхвърляне на строителни материали, лежи в основата на борба с мухъл.

Миризмата на мухъл е отличителна. Не пренебрегвайте тази миризма, дори ако не можете да видите мухъл. Ако имате мухлясали или плесенясали миризми в дома си, се обадете на инспекция по почистване или ако знаете откъде точно идва проблема, повикайте екип по изнасяне и изхвърляне на старите неща.

Видимият мухъл изглежда като очевиден знак. Въпреки това, често мухълът погрешно е свързван с петна от сажди и мръсотия. Не чакайте, докато не стане по-голям проблем. Мухълът може да бъде черно, сиво-кафяво, сиво-зелен или дори бял. Мухълът по тавани и мазета се развива скоростно и за кратко време може да обземе всичко – стени, тавани, покриви, ъгли, стари мебели и други струпани боклуци.

Мухълът се разраства зад тапети, изработени от винил, дори може да се появи в оранжево, лилаво или розово.

Водните проблеми, неизбежно ще предизвикат мухъл. Ако имате някакви дългосрочни проблеми с влага в дома си или канализацията слизаща към мазето е разумно да реагирате бързо. Водните проблеми биха могли да включват кондензация, наводнения и протичане на вода. Всичко това не само ще увреди всичко, което държите в такива помещения, но и ще доведе редица здравословни проблеми със себе си.

Здравни рискове

Наред с очевидните миризми и щетите, мухълът може да доведе рискове за здравето, свързани с излагане на въздействието на този вид гъбички. Дихателните проблеми, алергични реакции, астма, главоболие, умора, хроничен синузит и отслабена имунна система са примери за здравословните проблеми, причинени от излагане на мухъл.

В някои случаи гъбичките могат да станат токсични, причиняват още по-сериозни здравословни проблеми. Мухълът също може да повлияе на здравето на вашите домашни любимци. Ако сте загрижени за мухъл в дома си, тавани, мазета и други площи се обадете на фирма, която да почисти от всичко излишно.

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com