Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Ползите от аутсорсинга на счетоводството Ползите от аутсорсинга на счетоводството
Първо трябва да разберете как аутсорсингът е по-добър от счетоводител на пълен работен ден. Това са следните плюсове: Ще имате повече свободно време. Дори... Ползите от аутсорсинга на счетоводството

Първо трябва да разберете как аутсорсингът е по-добър от счетоводител на пълен работен ден. Това са следните плюсове: Ще имате повече свободно време. Дори и да има щатна единица, тя все още трябва да бъде контролирана, да не говорим за онези ситуации, когато трябва да се справите с такова отчитане сами. Намалява се рискът от получаване на сериозна глоба, пропускане на крайния срок за подаване на отчети в данъчната служба. Тъй като счетоводната услуга се извършва от професионалисти, които ценят своята репутация, те много стриктно следят за навременното подаване на документи и всичко е наред.

 

Намалени счетоводни разходи. Ако наемете дори един счетоводител, не само трябва да плаща заплати, но като цяло да осигурява целия социален пакет, който често е доста скъп. Но имайте предвид, че е невъзможно да се справите с един счетоводител, дори само защото той може да се разболее или да излезе в отпуск по майчинство, плюс рано или късно ще дойде ваканция. Освен това няма да има кой да контролира един специалист. Следователно разходите всъщност ще бъдат още по-високи.

Има възможност за намаляване на съответното натоварване на предприятието, но не всички специалисти знаят как да го приложат.

Със счетоводния аутсорсинг Вие ще получите компетентна консултация и ще можете да вземете правилното решение. Тоест с вас ще работят само компетентни специалисти. Намалявате рисковете от трудови конфликти, тъй като за вас ще работи друга организация, а не конкретен специалист. Затова е по-малко вероятно да се оплачете в инспекцията по труда, ще започнат проверки. Отношенията с компанията, предоставяща такава услуга, се изграждат на договорна основа. В текста на съответното споразумение можете да запишете всякакви клаузи и ако нещо не ви подхожда, тогава го преформулирайте.

 

Вие ще платите за резултата. В същото време служител на пълен работен ден получава заплащане всъщност за времето, прекарано в офиса. Тоест говорим за съвсем друг подход. Третата страна носи отговорност за всички направени грешки. За вас това ще бъде допълнителна гаранция. Всъщност всички предимства се свеждат до това, че за вашето счетоводство ще се погрижат опитни специалисти. Тоест не е нужно да се притеснявате за данъчни проверки, глоби, а това е един от най-неприятните аспекти на бизнеса.

 

Недостатъци на аутсорсинг счетоводството

 

Няма решения, които имат само едно предимство. Има някои недостатъци на аутсорсинга на счетоводството: Някои проблеми изискват бърз отговор. За това е по-подходящ служител на пълен работен ден. Ще имате по-малко контрол над ситуацията. Често комуникацията с обслужваща компания се свежда главно до телефонни преговори. Въпреки че, разбира се, всички такива фирми предоставят отчети. Освен това много зависи от това за какво сте съгласни. Трето лице прави само това, което е посочено в договора. Той не може, за разлика от щатния служител, да получи допълнителна задача. По-скоро е възможно, но ще е необходимо да се подпише нов договор или да се създаде допълнително споразумение към стария.

Ако компанията има голям обем документооборот, цената на услугите може да се увеличи значително.

 

За да обобщим, изнесеното счетоводство има своите плюсове и минуси. Окончателният избор е ваш. Но е невъзможно да не забележите, че аутсорсингът значително улеснява живота на предприемача, освобождава го от данъчни рискове, както и необходимостта от решаване на кадрови въпроси. За да тествате предимствата на такова решение, ползите могат да бъдат изчислени в числа, а недостатъците са доста лесни за избягване с правилния подход към избора на подходяща компания.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com