Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Православни икони в детската стая и спалнята Православни икони в детската стая и спалнята
  Иконите са много важна част от живота на вярващите православни християни. Почти всеки християнин има в дома си икона на Богородица, Исус Христос... Православни икони в детската стая и спалнята

 

Иконите са много важна част от живота на вярващите православни християни. Почти всеки християнин има в дома си икона на Богородица, Исус Христос или и със светец, например икона на Свети Мина, който е покровител на семейството. Някои хора предпочитат да си направят домашен иконостас, други поставят иконите на бюрото си или на най-светлото място в жилището.

Каква е разликата между номинална и измерената икона?

Номинална икона, която се дава на човек след тайнството на кръщението.

Измерената икона е вид номинално изображение, направено по поръчка, тъй като нейната височина е равна на височината на детето при раждането.

Подреждането на светите изображения в детската стая ви помага да се запознаете с християнската вяра и православните традиции. Така децата лесно по-лесно ще приемат християнската вяра.

За кръщение много често се дават както номинални, така и измерени икони.

Номинална икона – това е изображение, изобразяващо светец, чието име носи човек. Важно е, че тук говорим за името, дадено по време на тайнството Кръщение.

Измерена икона – това е същата номинална икона, само нейната височина е равна на височината на детето по време на раждане и затова, разбира се, се прави индивидуално.

Къде в спалнята можете да окачите икона.

Ако има възможност и свободно пространство, тогава иконите могат да бъдат поставени в спалнята на източната стена, тъй като те обикновено се молят на изток. Общоприето е, че животът възниква на изток, както слънцето изгрява на изток. Този елемент изобщо не е необходим, иконите могат да се съхраняват на други места, без да се придържат към кардиналните точки. Много хора например поставят иконите на шкаф или ги закачат на стената.

Не е обичайно да виси над врати и прозорци.

Те често се окачват над главата на леглото. Трябва стриктно да се уверите, че в близост до иконите няма чужди предмети, като картини, плакати, снимки или сувенири.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com