Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Превърни досадните задължения вкъщи в удоволствие Превърни досадните задължения вкъщи в удоволствие
Домакинските задачи никога не свършват, а тежестта, която носят, може да ги направи досадни и неприятни. С правилния подход обаче, всички тези задачи могат... Превърни досадните задължения вкъщи в удоволствие

Домакинските задачи никога не свършват, а тежестта, която носят, може да ги направи досадни и неприятни. С правилния подход обаче, всички тези задачи могат да се превърнат в приятни за вас. Достатъчно е да използвате правилна и ефикасна техника за отстраняване на замърсяванията и да се радвате на удовлетворяващи резултати след това.

От почистване на прозорци до забърсването на прах, можете да преобразите рутината си в удоволствие. Научете как от екипа на Mr Clean в следващите редове.

Ако пък все пак нямате нужното време или желание, винаги можете да се доверите на абонаментно почистване на домове, извършвано от специалисти в областта.

Почистването на прозорци – от задължение в удоволствие

Този аспект от поддръжката на дома често изглежда като една от най-досадните задачи. Въпреки това, има начини да го направите по-лесно и забавно:

  1. Изберете подходящото време – почиствайте прозорците при облачно време. Слънцето може бързо да изсуши почистващия препарат, оставяйки следи и ивици. При подходящите условия ще се радвате на чисти и блестящи стъклени повърхности, а чрез използването на правилна техника, ще постигате тези резултати с минимални движения.
  2. Използвайте правилните средства за почистване –  удобни мопове с телескопични дръжки, висококачествена микрофибърна кърпа и ефективен почистващ препарат могат да направят чудеса. Разтвор от вода и оцет също е чудесен избор за естествено и ефективно почистване. Оцетът е известен със своите отлични свойства да разгражда наслоените замърсявания от различно естество.
  3. Слушайте музика – кой е казал, че домакинските задачи трябва да бъдат скучни? Пуснете любимата си плейлиста, за да създадете весела и мотивираща атмосфера, докато почиствате.

Забърсване на прах – как да го направим ефективно?

Забърсването на прах е важно не само за красотата на дома, но и за здравето на обитателите му, защото в противен случай се наслояват много акари и прахови частици, навлизащи в дихателните пътища. Екипът на Mr Clean дава няколко съвета за лесно и ефективно премахване на прах: 

  1. Начинът на забърсване – винаги започвайте от горната част на повърхностите и продължете към по-ниските. Това помага падналият прах от горните нива да бъде почистен, когато достигнете до по-долните части.
  2. Използвайте микрофибърни кърпи – те привличат праха като магнит, вместо просто да го разпръскват наоколо. Микрофибърните кърпи са особено ефективни и могат да бъдат измивани и използвани многократно.

Това са два прости съвета, които ще ви помогнат да осъществявате това задължение с лекота и удоволствие.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com