Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Счетоводни услуги за малки фирми Счетоводни услуги за малки фирми
Днес, през 2021 година все по-популярно става да се създава малка фирма, стартъп, компания, представяща услуги, но в малък мащаб. Едно от важните неща,... Счетоводни услуги за малки фирми

Днес, през 2021 година все по-популярно става да се създава малка фирма, стартъп, компания, представяща услуги, но в малък мащаб.

Едно от важните неща, които трябва да знаете, при създаването на фирма, е именно това, да се насочите към счетоводител.

Счетоводни услуги за малки фирми

Повечето от Вас си дават сметка, че по-голямата част от бизнеса в България е съставен именно от   микро и малки предприятия, в които често единственият служител е собственикът на фирмата. Съответно, по-голямата част от клиентите на счетоводните къщи, би следвало да са представители именно на микро и малкия бизнес.

Любопитно е да признаем, че цената е водеща, при избора на счетоводител и именно нея гледат, преди да се доверят на счетоводител. Повечето млади предприемачи се допитват до партньори, приятели и търсят адекватна цена.
Това, което е важно да знаете, че не винаги цената е определящ фактор, т.е. понякога е по-добре да заплащате малко по-скъпо, но да получавате по-добро качество.

Цени за счетоводно обслужване

Факторът „цена“, и в този случай, както при повечето неща, е определящ за това, какво ще получите.

Каквото и да си говорим, цената е като етикета на меблите, които сме решили да закупим и вниманието ни винаги е приковано именно там.

Никак не е лесно да се доверите на фирма, предлагаща изгодни счетоводни услуги безплатно, или на много ниска цена. Цените за малки фирми варират между 100 и няколко хиляди лева, в зависимост от пакета, който Вие ще изберете. Не е лишно от логика да изберете и счетоводител на свободна практика, стига интензитетът на работа да не е голям.

Лесно можете да се ориентирате, като сравните цени от поне няколко счетоводители в София. Пример за лесен ориентир: Отваряте търсещата машина Google и пишете „счетоводни услуги София“. След това преглеждате пакетите от поне пет счетоводни кантори. Ако се вмъкнете в бюджета на дадена компания, можете да отправите запитване.

Нещо важно. Следете потребителските отзиви за компанията. Те са изключително важни, за да разберете, дали счетоводителите са опитни, коректни и лоялни, или не.

 

Финални думи, касаещи счетоводни услуги за малки фирми

Дали ще изберете счетоводител, приятел, който да Ви води счетоводството безплатно, или ще се доверите на опитни експерти – решението си е Ваше. Ние трябва да признаме, че трябва да бъдете сериозни, внимателни и да знаете, че документацията е много важна, т.е. да не омаловажавате тази част от бизнесът си.

В условията на пазарна икономика всеки може да действа, предлагайки различни цени, но тези, които са качествени, държат по-високи цени. Всеки опитен експерт цени трудът си и цените му са една идея по-високи, то тези на нетолкова добрите експерти.

Вярваме, че статията Ви е била полеза и се надяваме да попаднете на добри експерти, на лоялни счетоводители, на хора, които ще се грижат добре за Вашата документция.

Желаем Ви успех.

 

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com