Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Спално бельо със северен и етно привкус Спално бельо със северен и етно привкус
Спалното бельо е важна част за здравословният ви сън. За да си лягате, всяка вечер, с удоволствие, трябва да откриете и създадете вашият  интериорен стил.... Спално бельо със северен и етно привкус

Спалното бельо е важна част за здравословният ви сън. За да си лягате, всяка вечер, с удоволствие, трябва да откриете и създадете вашият  интериорен стил.

 

  1. Скандинавски стил в интериора. Изключително подходящ за любителите на „Минимализма“. Скандинавският стил е много близък, по дух, до него – уникална комбинация между северния вкус и домашния уют.

За спално бельо са подходящи памучните материи – плътен перкал или комбинацията: сатен с лен.

Сложните щампи не са характерни и за двата стила. Предпочитаната цветова схема се състои от основни нюанси – бяло, бежово, сиво или тъмно синьо.

Завършете декорацията на стаята с уютно одеяло – обемно и топло. Така ще отговаря на темата за „Минимализма“ или Скандинавския тип интериор.

  1. Тавански стил в интериора. Стилът на таванското помещение изисква специален подход при избора на текстура. Интериорът, в никакъв случай, не трябва да изглежда скучен или неудобен. За да разнообразите този стил, въведете допълнителен декор, включващ метални или дървени елементи. Добре вписващ се в цялостната обстановка е домашният текстил – удобен и приятен за тялото, благодарение на омекотяващата технология.

Ако не харесвате домашен текстил, можете да използвате сатен – мек памук. Изберете лен за завивката и калъфките за възглавниците.

Типични са едноцветните (меки и приглушени) багри – теракота, тъмно синьо или всякакви нюанси на сивото.

III. Етно стила в интериора. Отличителна черта в спалното бельо на този стил, са комплекти богати на цветове, с геометрични мотиви, излъчващи символика, напомнящи за корените и произхода на човешката култура.

Използвайте 100 % естествени материи, за предпочитане е памук. Това се отнася за одеяла, покривки и декоративни възглавници за легла и дивани. Внимателно подбирайте цветовете и формата на щампите, както и детайлите за този стил – бродерия, ресни, пискюли.

 

Основни грижи за по-дълъг „живот“ на спалното бельо, част от вашия дизайнерски интериор:

  • Изперете комплекта преди първа употреба, като обърнете елементите от към вътрешната страна.
  • Използвайте перилен препарат, предназначен за цветно пране, така че багрите и шарките да не избледняват.
  • Перете с материи от подобен цвят в температурния режим, указан върху етикета от производителя.
  • Перете естествените и синтетичните продукти по отделно – това ще ги запази меки и нежни.
  • Гладете комплекта, докато е още леко влажен. Така ще ви е по-лесно.
  • Имайте предвид, че естествените тъкани леко се свиват, обикновено в диапазона от 2-6 %.
Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com