Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Съвети за избор за най-добрата техника за озвучаване Съвети за избор за най-добрата техника за озвучаване
Днес има стотици аудио техника  и става все по-трудно да избереш сред толкова голямо разнообразие, какво да търсиш, марка, цена, препоръка от приятел?… Има... Съвети за избор за най-добрата техника за озвучаване

Днес има стотици аудио техника  и става все по-трудно да избереш сред толкова голямо разнообразие, какво да търсиш, марка, цена, препоръка от приятел?…

Има някои важни моменти, които трябва да имате предвид, за да изберете най-добрия за вас:

  1. Оборудването, което да изберете не зависи само от марката, а от целта, за която го искате.

Само защото една марка оборудване работи добре за един тип бизнес, не означава, че трябва да използвате същата марка. Много често се увличаме от това, което сме чули в ревюта или коментари от близки до нас хора, но е много важно първо да прецените какво искате да постигнете с вашето аудио оборудване и с какъв бюджет разполагате, за да го направите.

  1. Аудио оборудването не само се инсталира, то трябва да се калибрира, за да се постигне идеалното качество

Проблемът е, че не става въпрос само за поставянето и включването им. Дори и да закупите най-добрата марка в индустрията, ако не е калибриран, няма да получите качеството на звука, което очаквате. Има много фактори, които трябва да вземете предвид, като разстоянието между всеки високоговорител, височините, така че да не пречи на клиентите ви, дали ще бъдат скрити или не, вариацията между интензитетите на звуците и т.н.

  1. Цената не отговаря на качеството

Купуването на най-скъпия високоговорител не означава, че е с най-добро качество, нито че купуването на най-евтиното непременно означава най-лошото качество.

Типът аудио система, от която се нуждаете, зависи от това за какво ще я използвате и от вашия бюджет. Затова е препоръчително да потърсите съвет от специалист по темата, тъй като е много лесно да се увлечете и да направите инвестиции, които в крайна сметка излизат по-скъпо.

  1. Помислете за технология отвъд звука

Не става въпрос само за звука, не забравяйте, че това е бизнес и в крайна сметка естетиката също ще повлияе на възприятието на клиента за услугата. Има и други въпроси, които трябва да си зададете:

– Искам ли високоговорителите да са скрити или ще бъдат открити? Ако са, трябва да помислите дали ще имате нужда от специални основи или как ще ги интегрирате в дизайна.

– Възможно ли е да се интегрира по-голямата част от аудио системата с видео система? Както виждаме, много е удобно за този тип бизнес (ресторанти, кафенета, барове и нощни клубове), за да можете да контролирате цялата „развлекателна система“ от едно и също място, тъй като можете да създадете още по-завладяващи изживявания за вашите клиенти и да посочите покупката и повторното закупуване.

Източник:  muzikalen.bg

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com