Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Важни съвети при използването на мотокар Важни съвети при използването на мотокар
Мотокарите са една от ключовите машини, от която се нуждае всеки склад. Тяхното основно предназначение е свързано с повдигането и преместването на тежки товари,... Важни съвети при използването на мотокар

Мотокарите са една от ключовите машини, от която се нуждае всеки склад. Тяхното основно предназначение е свързано с повдигането и преместването на тежки товари, което значително улеснява работния процес в складовите помещения и помага за по-високата му ефективност.

Личен избор на всяко предприятие е дали ще предпочете да закупи собствен, или  да вземе мотокар под наем, но правилната експлоатация на тези  машини остава неизменна част за безопасността при употреба и поддръжката им.

Добре поддържаната слаково-подемна техника ще ви служи дълго, ще ви осигури икономичност и не на последно място – ще намали възможността от възникването на трудови инциденти.

Днес ще ви представим няколко  съвета как да използвате мотокар по възможно най-оптималния начин.

 1. Квалификация и безопасност на оператора

Уверете се, че кадрите, които  управляват  машините, са обучени как да го правят  и  носят съответното защитно облекло.

 1. Обезопасяване на товара

Колкото и  ясно  да звучи, длъжни  сме да споменем, че товарът трябва да бъде стабилен и при нужда – допълнително  обезопасен, за да се избегне евентуалното му падане и  повреда.

 1. Транспортиране на хора

Още нещо, което  е повече от  ясно, но много важно и  не може да бъде споменато  твърде много  пъти. Абсолютно забранено е да се превозват  хора на вилиците на машината, освен ако не е монтирана специална за това платформа или клетка със съответното предназначение. В кабината при шофьора понякога има монтирана втора седалка и  само  в тази  ситуация може да бъде превозван втори човек до оператора.

 1. Препоръки на производителя

Винаги следвайте препоръките на съответния производител. Спазвайте сроковете за прегледи; препоръчителна скорост и натоварване. По-високата скорост може да доведе не само  до  увреждане на товара, но е и опасно  за оператора. В случай на претоварване може машината да се наклони напред и  преобърне. Един от позитивите на вземане на мотокар под наем е, че повечето проверки  са отговорност  на собственика и  това вероятно няма да бъде ваша отговорност.

 1. Видимост

Операторът трябва да има ясна видимост около себе си. В случай, че той  не може да види определена точка, е необходимо да се извика страничен наблюдател- помощник, който да го насочва.

 1. Зареждане с гориво

Зареждането  трябва винаги  да се извършва на безопасно  разстояние от  други  машини  и  обекти  и  на добре вентилирано  място. Изключването  на оборудването е абсолютно  задължително  по  време на зареждане.

 1. Проверка на оборудването

Честото инспектиране на състоянието  на мотокара е от  изключителна важност. Необходимо е често  и  щателно  да се проверяват спирачната и кормилната уредба; гумите; течностите; предпазното покритие; маслото и вилиците.

 1. Паркиране и край на работа с машината

Когато  приключите работата с машината, винаги паркирайте на определените за това места. Те трябва да не блокират пътеки, входове или  изходи. Вилиците на мотокара трябва да бъдат спуснати  до  земята, двигателят – изключен (никога не оставяйте машината работеща и без надзор) и ръчната спирачка активирана.

Това бяха нашите съвети при работа с тези така полезни и необходими машини.

Ако вашият стар мотокар вече има нужда от подмяна, вземете мотокар от Motokarbg.com. Там ще откриете богата гама от нови и рециклирани мотокари на едни от водещите производители в глобален мащаб.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com