Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

За какво трябва да внимавате при носене на брекети? За какво трябва да внимавате при носене на брекети?
Един от най-добре познатите методи за корекция на усмивката, е поставянето на брекети. Те могат да коригират проблеми със захапката, да подобрят разположението на... За какво трябва да внимавате при носене на брекети?

Един от най-добре познатите методи за корекция на усмивката, е поставянето на брекети. Те могат да коригират проблеми със захапката, да подобрят разположението на зъбите ви и да повлияят върху начина, по който изглеждат. Но както при всяко нещо, така и при носенето на тези ортодонтски апарати, съществуват фактори, които трябва да вземете предвид. От Medical Dent ви припомнят кои са те.

Избор на ортодонт

Първата и най-важна стъпка при изработката и поставянето на брекети, е да намерите квалифициран и опитен ортодонт. Това е медицински специалист, който има знанията и уменията да ви помогне да постигнете желаните резултати. Преди да започнете лечението, направете изследвания и прегледайте рецензиите за потенциални ортодонти във вашата област. Това ще ви помогне да изберете най-добрия специалист, който може да отговори на вашите нужди. Доверете се и на опита на близки хора, които са доволни от услугите на своя специалист.

Избор на вид брекети

Съществуват различни видове брекети, които могат да бъдат използвани за ортодонтско лечение. Добре познатите метални брекети са популярни и много по-рентабилни, но в днешно време повечето пациенти се интересуват от по-естетични алтернативи.

Прозрачни брекети, като керамични или сапфирени, са добра опция за тези, които искат да се чувстват по-уверени по време на лечението си. Инвизалайн е друга популярна алтернатива, която използва прозрачни елементи, вместо традиционни брекети.

Изборът на правилния вид брекети е важен и трябва да бъде обсъден с вашия ортодонт, защото при специфични нужди не винаги всеки вариант е подходящ и достатъчно ефективен.

 

Качествена поддръжка

За да забележите прогрес и да коригирате усмивката си, трябва да следвате следните условия:

  1. Винаги посещавайте уговорените срещи с вашия ортодонт в посоченото от него време.
  2. Спазвайте отлична хигиена – при избор на фиксирани ортодонтски апарати,  познати като брекети, е много важно да поддържате добра хигиена за отлично орално здраве. Почиствайте добре зъбите и ортодонтските апарати чрез специални четки и пасти, които да премахнат натрупаната плака дори и при най-труднодостъпните места. Ако не спазвате добра хигиена, рискувате да създадете среда, благоприятна за развитието на патогените. При такива обстоятелства, много лесно се засяга състоянието на венците и се отключва пародонтоза.

Специалистите съветват винаги да взимате информирани решения, независимо дали сте избрали брекети или друг алтернативен начин за корекция на зъбите. Спазвайте всички препоръки от вашия лекар.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com