Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Завършиха състезанията по миниголф и стрийт фитнес за деца Завършиха състезанията по миниголф и стрийт фитнес за деца
Днес децата от Област Благоевград участваха в състезания по стрийт фитнес, организирани в гр. Благоевград, в рамките на съвместни трансгранични състезания за деца и... Завършиха състезанията по миниголф и стрийт фитнес за деца

Днес децата от Област Благоевград участваха в състезания по стрийт фитнес, организирани в гр. Благоевград, в рамките на съвместни трансгранични състезания за деца и деца с увреждания, организирани от Фондация „Профилактика за здраве“ от Благоевград и Центърът за развитие на Трети Североизточен планов регион в Република Северна Македония.

Тъй като с оглед запазване здравето и безопасността на децата-участници и техните близки състезанията се провеждат успоредно от двете страни на границата, то децата от Област Благоевград се събраха на съществуващото игрище за стрийт фитнес в комплекс “Арена Парк” близо до р. Бистрица, а техните македонски връстници се включиха от площадката в гр. Крива Паланка, Република Северна Македония, която също бе изградена по проекта. През цялото време между тях се поддържа постоянна видео конферентна връзка.

Участниците и от двете страни показаха голям ентусиазъм и се включиха с удоволствие в надпреварите, като потвърдиха интереса си към по-нататъшно участие в подобни инициативи. Партньорите по проекта им раздадоха тениски, шапки и сувенири за спомен.

Повече информация можете да получите, като посетите официалната страница на проекта, която е https://tourhealth.eu

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com