Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Най-добрите методи за популяризиране на ремонтни услуги Най-добрите методи за популяризиране на ремонтни услуги
Най-добрите методи за популяризиране на ремонтни услуги Майсторите имат професия, която никак не е лека. От една страна трябва да бъдат добре обучени, а... Най-добрите методи за популяризиране на ремонтни услуги

Най-добрите методи за популяризиране на ремонтни услуги

Майсторите имат професия, която никак не е лека. От една страна трябва да бъдат добре обучени, а от друга трябва да разбират и как да си популяризират дейността, така че повече хора да знаят, че предлагат качествена услуга на добра цена. Платформите като Qjob дават добър вариант за водопроводчици, строители, майстори, фризьори, асистенти, доставчици, спедитори и изобщо всякакъв вид специалисти, които предоставят някаква форма на услуга. По този начин могат да си намерят нови клиенти, да получат висока оценка и да изградят кариера.

Къде майсторите си предлагат услугите?

Не са малко каналите за популяризация на услуги. За съжаление обаче,  добрите канали са изключително малко на брой. Например, много майстори публикуват обяви и събират клиенти от там. Друг вариант е маркетингът от уста на уста, което на практика означава, че поемат проекти по препоръка от един клиент на друг. Колкото и това да са добри тактики, те рядко успяват да осигурят пълна заетост през целия месец.

Част от работата на майсторите, строителите и водопроводчиците е свързана със сезоност и това също усложнява ситуацията. Заради недобра преценка е напълно възможно, ако сте майстор, да сте зает два дни и да изтървете в същия момент проект, който да ви осигури заетост за 10 дни. Всичко това би могло да бъде избегнато с правилна платформа и организация на задачите.

Какво предлага една платформа за услуги?

Това определено е нов канал за популяризиране на услуги в страната. За никого не е тайна, че избирайки си майстор, хората търсят професионалисти, които имат опит  в дадената сфера, особено ако става въпрос за някакъв вид ремонт, който може да бъде сложен. Платформите като Qjob дават възможност на всеки майстор да опише опитът, който има и да приема и отказва задачи, които сметне че са или не са в неговата експертиза. Освен това платформата дава възможност и на клиентите да качват снимки и обяснения, за да може майсторите по-добре да осъзнаят каква е задачата и колко би струвал ремонтът.

Самата регистрация в платформата отнема не повече от 10 минути, а в същото време дава безгранични възможности за изграждане на опит. Не са малко специалистите, които са натрупали опит, защото са започнали от най-малките задачи и са преминавали към по-сложни. Ако и вие сте в тази ситуация винаги можете да се възползвате от платформата, за да си намирате клиенти.

Друго огромно преимущество е фактът, че клиентите отбелязват кога точно се нуждаят от дадената услуга. Ако става въпрос за ремонт на лап топ е много вероятно, това да е веднага. Ако обаче става въпрос за боядисване на къща, разливане на асфалт или ремонтна дейност, то е възможно да им е нужен майстор след една-две седмици. Когато даден клиент търси специалист и отбележи времето, за което му е нужен той, това на практика означава, че специалистът може на свой ред да провери дали е свободен и дали може да поеме задачата. Така може да си направи график и да поеме максимално много проекти, тогава когато на него му е най-удобно. Тази форма на подреденост, не би била възможна, ако майсторът пуска само обяви например.

Платформата дава възможност за пряка комуникация с ясно обявени задачи. Нещо повече, майсторът определя цената на предлаганата услуга. Ако даден ремонт е по-сложен, отколкото изглежда майсторът може да обяви по-висока цена, отговаряща на сложността. Това например може да се случи при водопроводните ремонти, строителството и др.

Разнообразието от професии, които се обхващат в платформата е огромно. Така че ако и вие си търсите канал за изява можете да проверите, дали и вашата професия не е една от тези включени в платформата. Ще откриете професии като ключари, готвачи, обущари, шивачи, куриери, фризьори, фотографи, учители и др.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com