Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Банковият кредит и бързият онлайн заем са двата варианта, при които можете да си набавите финансови средства. Получаването на пари по един от двата...

Онлайн кредитиБанковият кредит и бързият онлайн заем са двата варианта, при които можете да си набавите финансови средства.

Получаването на пари по един от двата начина става, след като бъдете одобрени от кредитната или банкова институция. Сумата се дава за определен период от време, като се определя и лихва. При забавяне има наказателни суми или такси. И при двата вида заеми има законови последствия, ако не бъдат върнати. 

Бърз онлайн кредит – какво не знаете за него

Той има разновидности – заем до заплата, само срещу лична карта, без поръчител и т.н. Този кредит често е спасяващ, когато изникне някой непредвиден разход или нужда спешно да „закърпите бюджета си“. Той може да бъде от няколко стотин лева до хиляди, в зависимост от кредитната компания. Експертите от Cash Credit съветват много внимателно да прочете какви лихви се налагат за този вид заеми, има ли наказателни такси, какви са месечните вноски и всичко друго, което ви интересува. Трябва да изберете фирма, която добре сте проверили и е сигурна и легална.

Предимствата на този вид кредитиране са:

  • Възможност за кандидатстване онлайн, без да се налага да посещавате офис. Кандидатстването е лесно и бързо – най-често само срещу лична карта, без доказване на доход, трудови договори и други;
  • Одобрение в рамките на деня – не е нужно да чакате, в повече случаи става за минути;
  • Превеждане на сумата до ден-два;
  • Определяне на месечната вноска, посредством онлайн калкулатор – сами можете да изчислите ориентировъчно каква ще бъде сумата, която ще върнете;
  • Без да търсите поръчител, който да гарантира за вас – отпада това да се чувствате неудобно, защото дори с лошо ЦКР можете да получите желаната сума;
  • Разнообразни продукти, според вашите потребности;

Добре е да направите проучване за сравнение на условията при различните кредитни компании. Така можете да откриете доста изгодни предложения и оферти. През 2014 година са направени промени в Закона за потребителски заеми с цел прекратяване на лошите практики с много високи лихви и такси. Въведен е таван на Годишния лихвен процент на разходите, при който не може да се надхвърля размера на законната лихва повече от пет пъти при просрочени онлайн заеми.

Банков кредит – дали е по-добър

За този вид получаване на финансиране са нужни повече документи за кандидатстване и те се проверяват на няколко нива. Освен проверка в ЦКР, трябва да имате трудов договор от поне половин година, информация за приходи и разходи, както и дали имате други задължения в момента.

Клиентът може да избере дали иска дълъг, или кратък срок. Кандидатстването за кредит може да стане само в клон на банката, няма как да бъде онлайн. Като голям плюс за тези заеми е по-ниската лихва и по-дъгите срокове за погасяване на задълженията.

И двата вида продукти за финансиране са възможност да подсигурите бюджета си или да закупите уред или нещо друго. Просто трябва да съобразите необходимите документи, които притежавате и условия, на които отговаряте, за да изберете.

 

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com