Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Чистият въздух и слънцето лекуват в Банско Чистият въздух и слънцето лекуват в Банско
През лятото досегът с природата и излагането на слънчева светлина са от ключово значение за нашето здраве. Предвид условията тази година, хората в рискови... Чистият въздух и слънцето лекуват в Банско

През лятото досегът с природата и излагането на слънчева светлина са от ключово значение за нашето здраве. Предвид условията тази година, хората в рискови групи, които са застрашени от зараза с вируса КОВИД-19, е препоръчително да избягват местата, където има прекалено голямо струпване на туристи. От особено значение е обаче изолацията да не ни попречи да си набавим необходимата здравословна почивка. Чистият въздух и слънчевите лъчи са доказано лековити. Най-важното в момента е имунитетът ви да бъде на ниво.

Банско е един от малкото големи ски курорти в Югоизточна Европа, които предлагат чудесни условия и за летуване през топлия сезон. От градчето се движи организиран транспорт и безплатни шатъли на хотел „Лъки Банско“, които могат да ви отведат до най-добрите маршрути за пешеходен планински туризъм в околността. Така възможност за разходка сред природата имат дори най-малките и най-възрастните. Любителите на колоезденето могат да тръгнат със собствените си велосипеди или да наемат от комплекса.

 

В Банско има и многообразие от лифтове, с които можем да направим разходката си още по-приятна и живописна. Шест четириседалкови лифта, един осемместен кабинков лифт два шестседалкови осигуряват възможността да изберем най-подходящия лифт според големината на групата и желания от нас маршрут. Най-дългият седалков лифт в Банско е наричан Моста. Той е дълъг цели 2606 м.

В зависимост от заболяването много лекари вече препоръчват СПА процедурите като здравословен начин за прекарване на свободното време, който може да подейства като прекрасно допълнение към нашата медицинска терапия. Съгласувайте с Вашия лекар или с медицинските специалисти на място в хотела, за да разберете кои процедури е добре да избягвате поради здравословното си състояние, и на кои – напротив, следва да наблягате повече, защото са полезни за Вас. Ако ще плувате в басейн, той трябва да е много добре пречистен и да бъде с лимитиран достъп. Най-модерните начини за филтриране на вода включват безхлорен метод с помощта на морска сол. Така водата е много по-приятна на допир, не дразни очите и е много по-добре пречистена. В условията на епидемия е препоръчително всички да плуват с шапки и специални очила. Използвайте басейните по реда, определен и оповестен от домакините. Не се преуморявайте във фитнеса и се отдайте на релаксиращи, възстановяващи и разкрасяващи масажи в СПА центъра. Отдайте се на йога и хармонизиращи аюрведа практики.

 

След фитнес, плуване или ден на разходка в близките местности можете да отпочинете с книга или списание в солна стая. Това ще се отрази чудесно на психиката ви, както и ще почувствате облекчение на всевъзможни проблеми, свързани с горните и долните дихателни пътища. Лечението със сол, наричано халотерапия (от гр. alas и therapia), е доказано ефективен метод срещу още редица заболявания.

 

След като сме се погрижили така добре за себе си, е време да разпуснем с игра или друго развлечение. В Банско може да се играе мини голф и мини футбол, тенис и др. Ескейп стаи с интересен декор и сценарии радват малки и големи. Недалече от комплекса, на около 500 м, се намира центърът на курортното градче. В самото му сърце е разположена сцена под звездите, където културни изяви и други събития забавляват гостите и жителите на Банско през летните вечери.

Прекрасно е, когато в близост до хотела има достатъчно тревна площ, където можем да се занимаваме с йога, медитация, да прочетем сутрешния си вестник или просто да си починем с чаша чай или кафе, в близост до природата и с поглед към величието на планината. Сутрешните йога занимания е препоръчително да се извършват на открито и Банско щедро ни предоставя тази възможност.

Апартхотел „Лъки Банско СПА & релакс“ предлага уютен и здравословен престой в сърцето на Пирин за вас и цялото ви семейство. А ако времето и работата ни притискат и не можем да си осигурим достатъчно свободни дни, които да прекараме сред природата, отново Банско е на помощ. Чудесната скорост на интернет услугите ви, наличието на свободен достъп до принтер, факс и кафе позволява да не изоставаме от задълженията, като същевременно разпускаме в планината.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com