Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как да декорираме малка къща? Как да декорираме малка къща?
  Нашият дом е мястото, където трябва да се чувстваме най-комфортно. Там спим, прекарваме време с приятелите и семейството си, почиваме си и много... Как да декорираме малка къща?

 

Нашият дом е мястото, където трябва да се чувстваме най-комфортно. Там спим, прекарваме време с приятелите и семейството си, почиваме си и много повече. Има много начини да превърнем къщата в наш дом, но понякога си мислим, че не можем да направим много, ако имаме малко пространство. Малките къщи са истинско предизвикателство за декорация и интериорен дизайн. Декорирането на малка къща може да се превърне в доста сложен процес, ако не вземем предвид някои фактори, за да се възползваме максимално от всеки ъгъл, ключът е да го направим функционален и да се възползваме от всеки милиметър.

Светли цветове

При декорирането на малки къщи е важно да се прибегне до цветова гама, доминирана от светли тонове. Белият цвят, например, е идеален в малки пространства поради способността му да отразява светлината, и същото се случва с други нюанси, които, без да достигат липсата на цвят, предизвикват същия ефект, който максимизира наличното пространство. Не става въпрос само за нанасянето му върху стени, тавани и подове, пренесете използването на светли цветове върху вашия текстил, мебели и други аксесоари за декорация и ги поръсете с нотки на цвят, за да постигнете невероятни резултати.

Правилното осветление

Осветлението е от съществено значение във всеки дом, но е още по-важно в малките къщи. Естествената светлина помага да направите вътрешните пространства уютни и топли. Ако имате прозорец, който пропуска естествена светлина, възползвайте се от него, използвайте завеси, които пропускат светлина.

Функционални мебели

Важен аспект при декорирането на малки къщи е изборът на мебели. Най-доброто и идеално нещо е да изберете многофункционални мебели, които добавят стойност към стаята, като се възползват от пространството, без да жертват дизайна или функцията. Можете да обедините хола и трапезарията, да имате разтегателни маси, столове за съхранение, разтегателен диван. Във всекидневната можете да поставите по-малка или разтегателна холна маса, табуретки, които имат място за съхранение. За спалнята пък можете да заложите на удобни легла с ракла или шкафове в долната част. Така че, има много начини да се възползвате от пространствата, като имате мебели, които се адаптират към различни функции.

Използването на огледала

Стратегическата употреба на огледала ще бъде отличителна черта в декорирането на малки къщи. Огледалата са фантастичен елемент за игра за оптични ефекти. В този случай това ще ни помогне да създадем измерение, дълбочина и ширина в нашата малка къща. Най-добре е да го поставите на стена, където може да отразява друга стая. Например в коридора и това отразява стаята. Има и много видове огледала и дори можете да персонализирате рамката си, придавайки на дома си по-личен щрих.

Включете растения във вашата декорация

Въведете някакъв естествен елемент в декорацията, например растение. Живите същества помагат на настроението ни да бъде по-оптимистично и да се свържем с природата. Освен това растенията осигуряват безброй ползи не само от гледна точка на декорацията, но и за здравето, така че дори ако къщата ви е малка, не забравяйте да включите растение. Оригинална идея, която няма да заема много място, са вертикалните градини.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com