Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Как да изберем най-подходящата прахосмукачка за дома? Как да изберем най-подходящата прахосмукачка за дома?
Коя прахосмукачка би отговорила изцяло на вашите изисквания за чистота? Днес потребителят е изправен пред сериозен проблем – трудността при избора сред огромното разнообразие... Как да изберем най-подходящата прахосмукачка за дома?

Коя прахосмукачка би отговорила изцяло на вашите изисквания за чистота?

Днес потребителят е изправен пред сериозен проблем – трудността при избора сред огромното разнообразие от модели, оборудвани с различни функции.

Според експертите, когато избирате прахосмукачка, обърнете най-вече внимание на техническите характеристики. Необходимо е да задоволяват напълно изискванията ви, а те пък зависят от големината на жилището и вида на подовите покрития.

Мощност

Първият критерий, който трябва да се отчете, е мощността на уреда.

Мощната прахосмукачка би се справила с почистването на голяма площ, при най-различни подови покрития. Колкото по-мощен е моделът, толкова повече функции предлага – например, да засмуква различни по твърдост частици, а също и да извършва мокро почистване. Но, внимание –  трябва да не се забравя, че по-голямата мощност е придружена и от съответното ниво на шум.

За апартаменти, в които подовите настилки са стандартни, прахосмукачка с мощност 300 W е перфектно решение.

За къщи с голяма площ, един удачен вариант са моделите, чиято мощност е между 300 и 450 вата. Те са направени както за сухо, така и за мокро почистване, помагат и за ефективната борба с остатъците от козината на различни домашни любимци.

Много от модерните прахосмукачки са оборудвани с удобна функция, даваща ви възможност да промените мощността и да избирате най-подходящия режим, съобразен с вида на подовото покритие и нивото му на замърсяване.  Тази функция, тя е доста полезна.

Видове почистване, поддържани от модела

Модерните прахосмукачки поддържат сухо, мокро и комбинирано почистване.

За апартамент, в повечето случаи, прахосмукачка за сухо почистване е напълно достатъчна – тя е изключително лесна за употреба, икономична и не заема много място.

Моделите за сухо и мокро почистване притежават различни функции, благодарение на които се считат за перфектните помощници за дома. Но, разбира се, това се отразява в тяхната цена и тегло. Въпреки това, си струва инвестицията, тъй като с тяхна помощ можете да извършвате сухо и мокро почистване с високо качество – да перете килима, да почиствате мебели, меки играчки, да отстраните лесно всякакви течни остатъци.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com