Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Какво са образователните игри? Какво са образователните игри?
Основно насочени към деца и ученици от всички възрасти, те могат да се използват както в класната стая, така и извън нея. Образователните игри... Какво са образователните игри?
Основно насочени към деца и ученици от всички възрасти, те могат да се използват както в класната стая, така и извън нея. Образователните игри са част от сериозните игри.

Какво са образователните игри?

Има важна разлика между образователните игри и обучението, базирано на игри.

Ученето, базирано на игри, е усвояване на информация и умения чрез игри. Може да се случи в почти всяка игра, сериозна или не. Пример за това е шахът, който учи на логически и стратегически умения.

Образователните игри са проектирани с оглед на конкретни резултати от обучението. Ученето, базирано на игри, се осъществява чрез образователни игри, а образователните игри се превръщат в събирателен термин както за учебни действия, така и за методи на преподаване.

Предимства на образователните игри

Очевидната причина за използването на образователни игри в класната стая е да се забавлявате. Но освен това сериозните игри в обучението имат и много други предимства. Ето шест основни причини да използвате обучение, базирано на игри, в преподаването.

Обучават на меки умения

STEM и езиковите умения са основни учебни програми, но училищата трябва да се съсредоточат и върху преподаването на меки умения на децата. Творческото решаване на проблеми, критичното мислене, лидерството и сътрудничеството са умения за развитие, които много работодатели търсят. Образователните игри са чудесни за изграждане на тези умения заедно с основната му учебна програма.

Осигурете обратна връзка в реално време

Образователните игри затвърждават знанията по време на учебното пътуване, за разлика от традиционните тестове, взети в края на курса. С възможността да опитате отново, провалът става част от пътуването и по-малко стресиращо. Това помага за изграждането на самочувствие на детето чрез положително валидиране на постигнатото и способността да опита отново.

Адаптивно обучение

Адаптивното обучение осигурява персонализирано учебно изживяване. Компютърните игри могат да реагират на действията на потребителите. Прост пример е трудността. Докато играчите се борят да изпълняват задачи или нива, адаптивното обучение може да увеличи или намали трудността, за да отговаря на нуждите на играча. Това позволява на учениците да развиват своите умения с темпо, което е най-подходящо за тях.

Повишена ангажираност на учениците

Образователните игри предлагат практически подход към ученето. Те са ангажиращи и предназначени да мотивират учениците да продължат. Освен това, ако учениците се наслаждават на учебния опит, е по-вероятно да го продължат извън класната стая.

Подобрено задържане на вниманието

Задържането на ученето се увеличава, когато учениците участват активно в обучението. Базира се на концепцията за учене чрез преживяване (или учене чрез опит). Учениците не просто запомнят или измислят нови концепции, те ги изпробват. Това помага за установяване на нови навици и поведение.

Изграждане нa умения

Играта на различни образователни игри помага на децата да изградят различни умения. Например приключенските игри съдържат подробности, при които децата трябва да мислят и да изготвят стратегия, за да постигнат целта си. По същия начин, учебни игри за деца като Монополи помагат за изграждането на умения, свързани с управление и финанси.

Направете големите теми лесни за децата

Нашият свят е пълен със сложни и изправени пред проблеми. Вземете например изменението на климата. Това е много реален проблем, с който много деца са ангажирани.

Педагогическото обучение приема подход с ново измерение, като включва концепцията за играта. С развитието на съвременните технологии има много приложения, които помагат при трансфера на знания. Настоящият пейзаж на дигиталните игри и приложните науки в учебната среда е от полза както за преподавателите, които преподават, така и за учениците.

Концепцията за учене, базирано на игри, може успешно да се използва, за да позволи по-добри методи както на учене, така и на преподаване. Това основно означава включване на игри в образователната среда.

Едно от основните предизвикателства, пред които са изправени преподавателите, е да преподават на огромна група ученици, всички от които са уникални и имат напълно различни личности.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com