Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Коя количка да изберем за новородено през зимата Коя количка да изберем за новородено през зимата
Както педиатрите препоръчват, трябва да се разхождате с децата всеки ден, така че детето да е закалено и да се чувства добре. И как... Коя количка да изберем за новородено през зимата

Както педиатрите препоръчват, трябва да се разхождате с децата всеки ден, така че детето да е закалено и да се чувства добре. И как да изберем първия транспорт за новородено, особено ако е родено през есента и зимата? Основните критерии за избор на количка:

  • Първият критерий е качеството. Изберете бебешки колички от известни производители. Елементите от плат не трябва да имат стърчащи нишки, нищо не трябва да се залита или скърца.
  • Количката трябва да е безопасна за новороденото. Всички ключалки, които има – от качулката и монтажите на шасито до предпазните колани – трябва да работят правилно.
  • Искате ли да закупите ол инклузив количка или да можете да закупите допълнителни артикули като поставка за чаша или чадър? Изберете съответно модела и марката.
  • Количката трябва да е подходяща за вашето новородено, климат и условия на живот. Според тези точки можете да изберете както зимен транспорт, така и количка за лятото.

Но какво все пак отличава количката за студения сезон?  Бебешката количка трябва да бъде изработена от материали, които ще предпазват бебето от дъжд и вятър. Тоест различните видове дишащи материи и вентилационни прозорци са все още опции за по-топъл период. През зимата на преден план излиза ветроустойчивостта и способността да се затопля за новородено. Затова разгледайте по-отблизо количките с изолирани люлки. В допълнение, количките понякога имат специална удължена качулка, която покрива добре новороденото от вятъра. Моделите за зимата се доставят със специална наметка, която затваря люлката и се закрепва отстрани с цип или копчета. Дори и да сте избрали топла люлка, при минусови температури ще ви трябва плик или пелерина за крачетата на бебето и ръкавица-маншон за вас. Пликът може да бъде пух, кожен и със синтетична изолация. Патешки пух, овча кожа, руно и полиестер ще предпазят новороденото от хипотермия. Понякога дъното на люлката е оборудвано с вентилационни отвори, по-добре е да можете да ги затваряте и отваряте, когато е необходимо. Например, затваряйте в студено време, за да избегнете загубата на топлина и отваряйте, когато настъпи топлия сезон, така че новороденото да не е горещо и задушно вътре.

Размер на кошчето

Като се има предвид колко слоя дрехи обличаме дете за разходка през зимата, можете веднага да отхвърлите опциите с тясна люлка. Новородено трябва да се побере удобно в него в зимни дрехи, пух или вълнен плик. Оптималната дължина на люлката е най-малко 74-78 см, ширина – 35-45 см. Средната височина на дете до края на първата година от живота вече е 74 см, така че люлките обикновено са подходящи за бебета до 7 месеца, които не могат да седнат. Също така, производителите поставят ограничение за теглото на детето в люлката – обикновено 9-10 кг. По-добре е страните да са достатъчно високи – това е допълнителна защита за новороденото от дъжд и вятър.

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com