Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Най-честите причини за повреда на бравите на вратите Най-честите причини за повреда на бравите на вратите
Всяка една брава, дори най-висококачествената, не е застрахована от различни повреди. Обикновено това се случва точно в най-неподходящият момент. Когато е необходимо бравата да... Най-честите причини за повреда на бравите на вратите

Всяка една брава, дори най-висококачествената, не е застрахована от различни повреди. Обикновено това се случва точно в най-неподходящият момент. Когато е необходимо бравата да се поправи спешно, най-добрият начин за справяне с проблема е да потърсите ключар, който предлага професионални ключарски услуги. Разбира се, в някои случаи бихте могли да се справите и сами.

Нека видим какви са стъпките. Най-напред трябва да разберете какво е провокирало появата на проблема. Кои са най-често срещаните причини, които могат да доведат до повреда на бравата на вратата?

 

Най-често проблемите произтичат от това, че ключът е заседнал в механизма. В този случай трябва да разберете дали това е оригиналният ключ или някой от дубликатите. В повечето случаи става дума точно за дубликатите, защото те не винаги са изработени качествено. Причината е, че когато хората се нуждаят от ключарски услуги, не се замислят особено къде точно ще попаднат. В резултат на това се получават некачествени изпълнения на поръчки и, разбира се, от това произтичат подобни проблеми.

Засядането на ключа в бравата може да е вследствие и от това, че системата на устройството е задръстена. Обикновено това е най-често срещаната причина, но често пъти собствениците предпочитат да игнорират проблема. Вместо да го решат навреме, те просто започват да полагат по-големи усилия при затваряне или отваряне на вратата.

 

Някои други части на заключващата конструкция също могат да причинят засядане на ключа в ключалката. Смята се, че най-крехките елементи са дръжките и ключалките. Те се развалят често и за да не губите време за поправянето им, експертите съветват да купувате само висококачествени брави. Те струват по-скъпо, но имат отлични защитни функции и дълъг експлоатационен живот.

Много често се случва, след като една брава е инсталирана, вратата да се отваря и затваря трудно. Тази неприятност възниква поради изкривяване на заключващото устройство или самото крило на вратата. Този проблем се разрешава чрез регулиране на положението на механизма.

Друга причина да заседне ключът може да е замърсяване на отворите или изместване на някои части на механизма. За да премахнете дефекта, е необходимо само да се почисти ключалката.

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com