Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Опции за интериорна декорация на къщата: от материали до избор на стил Опции за интериорна декорация на къщата: от материали до избор на стил
Опции за интериорна декорация на къщата: от материали до избор на стил Уютната и комфортна атмосфера във вашия дом зависи изцяло от това каква... Опции за интериорна декорация на къщата: от материали до избор на стил

Опции за интериорна декорация на къщата: от материали до избор на стил

Уютната и комфортна атмосфера във вашия дом зависи изцяло от това каква интериорна декорация ще изберете за вашия дом. Има много начини да направите вашето гнездо красиво и различно от другите. За да оборудвате дома си, можете да се обърнете към дизайнер за помощ, а някой сам може да поеме довършителните работи. В тази статия ще споделим интересна и полезна информация, която може да бъде много полезна при подреждането на интериора на къщата.

Основните нюанси при избора на опция за интериорна декорация на къщата

За изграждане и ремонт на къщи в София сега се използват различни технологии и материали, както модерни, така и добре познати. Естествено, за вътрешната декорация на дървена конструкция ще са необходими едни работни методи и материали, а за каменна вила – напълно различни.

 

Какъвто и вариант да изберете за довършване на дървена къща, във всеки случай определено ще трябва да третирате стените с антисептик, след това да залепите и изолирате. И едва след тези операции вземете решение за метода за последващия декор. Можете просто да покриете стените с гипсокартон или лак. Всеки собственик избира това, което харесва по свой вкус.

Необходим е съвсем различен подход при работа с тухлени къщи. Повърхностите на всички стени са обработени с грунд и шпакловка. И има много възможности за последваща вътрешна декорация на стените на къщата. При желание те могат просто да бъдат боядисани или боядисани на ръка и т.н.

Сградите от газобетонни блокове и блокове от пяна изискват специален подход. Това е вид материал, който не е точно същият като обикновената тухла или камък. Ето защо, когато извършвате вътрешни довършителни работи тук, определено ще ви трябват влагоустойчиви и топлоустойчиви материали. Вземете под внимание такива нюанси, ако ще извършите цялата необходима работа сами.

 

Съвременният пазар на строителни материали предлага огромен избор от продукти за реализиране на голямо разнообразие от опции за интериорна декорация на къщата. Можете да декорирате къщата във всеки стил, който харесвате. Например стилът „къща в селото“, който отдавна е обичан от много жители на града, когато цялата вътрешна украса е направена от естествено дърво. Това, между другото, е лесно да направите със собствените си ръце, ако имате малко умения за обработка на дърво.

Доста лесно е да завършите с MDF панели, сайдинг и гипсокартон. Преди лепене на тапети или нанасяне на декоративна мазилка, стените трябва да бъдат добре изравнени. Повърхностите, декорирани с камък (естествен или изкуствен), изглеждат солидни и основни.

Дървото е чудесен вариант за интериорна декорация на къщата.

Естественото дърво, използвано в декорацията на къщи, има свои собствени специални свойства и характеристики. Това трябва да се има предвид. Много красиви, топли и екологично чисти къщи са направени от дървени трупи. За такава сграда е отлична опцията за вътрешна декорация на къща от дървен материал с естествен фурнир и дъски. Това придава особен комфорт и зарежда с енергията на природата.

 

Тази опция за интериорна декорация може да се използва както за отопляеми, така и за студени помещения. Въпреки това е важно да се осигури достатъчна вентилация на дървото, освен това да се покрият дървените повърхности с лак, боя, антисептик. Това е необходимо, за да се предотврати появата на вредители, мухъл и гниене.

Каква дървена облицовка се използва най-често в довършителните работи:

  • тънка облицовъчна дъска (хастар);
  • паркетна дъска;
  • вагонна шарка;

 

Вагонната шарка е най-рентабилният вариант за вътрешна декорация на дървена къща. Това е евтина и висококачествена дъска за облицовка с добър експлоатационен живот, но е малко вероятно с нейна помощ да се реализират интересни дизайнерски идеи. Когато избирате подплата за интериорна декорация, помислете внимателно как да я впишете в интериора възможно най-органично. Eurolining е по-лесен за работа, но качеството му не е най-високо.

Доста труден за обработка материал е блокови панели. Външно стаята, завършена с този материал, изглежда много красива, но не е толкова лесно да се постигне това (важно е да отрежете ъглите и да поставите фугите много точно). Това е много висококачествен довършителен материал, но за таван, например, той е тежък.

Паркетът винаги изглежда страхотно, красиво, хармонично и уютно.

Възможности за вътрешна декорация на къщата с камък и плочки

камък

Основното качество на камъка, което искам да подчертая на първо място, е неговата издръжливост. Срокът на експлоатация на камъка е стотици години. Същата камина, изработена от естествени каменни плочи, ще зарадва повече от едно поколение хора със своята топлина и външен блясък.

 

Възможностите за интериорна декорация на къщата, изработени от естествен камък, са скъпи, но също така изглеждат невероятно впечатляващи.

Интериори с каменни елементи често се използват за обзавеждане на селски къщи. И за да намалят частично разходите за работа, собствениците на жилища често използват висококачествена имитация на див естествен камък или мрамор.

Къде най-често се използва камък като декоративен материал:

  • в банята;
  • в тоалетната;
  • в кухнята;
  • в басейн;
  • в общата всекидневна.

Доста често се използват и панели, имитиращи изкуствен камък (изработени от гипс), но те са много по-ниски от камъка по отношение на здравина, издръжливост и се влошават под въздействието на вода.

Керамични плочки

Това е много здрав, стилен, издръжлив и като цяло висококачествен материал, който се използва в почти всеки тип интериорна декорация на къща.

Елементите на сградата, украсени с керамика, се чувстват страхотно в не винаги благоприятни крайградски климатични условия.

 

Керамичните плочки не се страхуват от влага, пряка слънчева светлина и нестабилни температури. С помощта на този материал можете да изпълните всякакви интериорни стилистични идеи, тъй като той е представен на пазара от огромно разнообразие от цветове, текстури и цели колекции.

Подовите настилки се облицоват с плочки както във вътрешни помещения, така и на открити веранди и тераси, както и стени в помещения с висока влажност.

Как да изберем тапет за интериорна декорация на къщата

Тапетите се лепят върху равни и предварително подготвени стени. Тази версия на довършителния материал с пълна увереност може да се нарече една от най-популярните, ако поемете работата сами. Съвременните производители произвеждат огромна гама от висококачествени тапети. Ето защо много собственици успешно ги използват, за да реализират много интересни и креативни варианти за интериорна декорация на къщата.

 

Този стил на дизайн не може да се нарече ултрамодерен, но не губи популярността си поради относителната си евтиност. Чудесно за жилищни райони. Тапетите са добре залепени не само на стени, но и на тавани, всякакви вертикални повърхности (например вътрешни шкафове) и т.н. Фототапетите на стена или в декоративна ниша също внасят жар в дизайна на хола.

 

Най-популярните видове тапети:

  • хартия;
  • невълнен;
  • текстил;
  • винил;
  • корк;
  • велур.

Правилно е да започнете да залепвате тапети от прозореца, като се движите по стената дълбоко в стаята и внимателно изглаждате всички извивки и подувания.

Какви други опции за интериорна декорация на къщата са популярни днес

Декоративна мазилка

Този материал ви позволява да въплътите много оригинални и смели дизайнерски решения в интериора на къща.

 

Вароциментова и полимерна мазилка с багрила – материалът е доста прост. На пазара на строителни материали се представя под формата на суха или пастообразна смес, която включва:

  • камък;
  • пясък;
  • бял цимент;
  • целулоза;
  • оцветители.

Декоративната мазилка е доста скъп вариант за вътрешна декорация на стените на къща. Поради това трябва да се нанася на тънък слой върху предварително подравнени стени. Всеки може да направи всякакви текстурирани шарки върху повърхността на мазилката по свой вкус с помощта на специални ролки с готов модел или различни абразивни материали. Така наречената венецианска мазилка придава ефект на монолитни мраморни стени. Трябва да се нанесе на няколко слоя.

Гипсокартон

Отдавна познат и често използван материал, но се страхува от влага и бързо се влошава под нейното влияние. Има водоустойчиви опции. Но когато монтирате гипсокартон, винаги има празнина между самия лист и стената, в която се натрупва кондензат и мухълът расте по време на температурни промени. Материалът ви позволява да не губите усилия за внимателно подравняване на повърхности (таван, стени). Перфектно подходящ за последващо покриване с тапети, мазилка. Върху него рядко се полагат плочки.

 

Гипсокартонът ви позволява да изпълнявате много разнообразни варианти за вътрешна декорация на стените на къщата. Може да бъде матово, лъскаво, само бяло и всякакви нюанси на този цвят (млечен, перлен, кремав тебешир и др.). Под него е удобно да се скрие електрическото окабеляване, както и да се изгради таван от няколко нива. Преградите лесно се издигат от гипсокартон навсякъде във вилата, а вътрешните стени също са изолирани.

Цветови решения за интериорна декорация на частна къща

Напоследък собствениците на модерни къщи предпочитат да използват най-естествените цветове и техните нюанси в интериорния дизайн.

 

Следните цветове стават лидери:

  • бяло;
  • бежово;
  • сиво;
  • кафяво;
  • зелено.

Ярък акцент в такава натуралистична версия на интериорната декорация на къщата може да бъде направен със сочни горски цветове или нюанси на морската вълна и др.

Източник – Ем Строй Ремонти

 

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com