Blagoevgrad.net

Благоевградският блог

Още щом докоснете даден килим, можете да познаете, дали е качествен, или не Още щом докоснете даден килим, можете да познаете, дали е качествен, или не
Да поговорим за килимите… Да, уважаеми читатели на Благоевград НЕТ, когато избирате килим, без значение, дали за Вашият дом, Вашата вила, къща, хотел, друг... Още щом докоснете даден килим, можете да познаете, дали е качествен, или не

Покупка на качествени килими онлайн

Да поговорим за килимите…

Да, уважаеми читатели на Благоевград НЕТ, когато избирате килим, без значение, дали за Вашият дом, Вашата вила, къща, хотел, друг тип имот, още щом докоснете един продукт, то става ясно, дали е от високо качество, или не.

От това следва да кажем, че материята, от която килимът е изработен, е едно от най-важните неща, при избирането на такива продукти. Важно е да споменем, че когато поръчвате килими през Интернет, то трябва да уточните дадения модел, който сте харесали на снимка, от каква материя е. След това е добре да прецените, дали материята отговаря на Вашите нужди, както и дали килимите лесно се поддържат в добро състояние. Има някои видове килими, които са много трудни за почистване, което автоматично означава, че точно сега е момента да се запознаете с различните типове килими и да прецените, кой е най-добър за Вас и Вашият имот.

Една от първите функции на килима е да подпомага за топлина през зимата.

Килими за коридор – много плюсове, малко предимства.

Какви килими за коридор да изберем?

На всички е ясно, че килимът за коридор е  буфер между улицата и къщата, предотвратявайки проникването на мръсотия, вода, прах от обувките отвъд входа на жилището.  Това предимство е особено забележимо при влажно есенно и пролетно време. Друга функция на килима е присъща на всеки текстил: декоративност. Килимът с правилната форма, размер, цвят, ще направи коридора по -удобен.

Третото предимство работи изключително върху подове с плочки: безопасност. Влизайки в къщата от студа в студени мокри обувки, можете просто да се подхлъзнете и да се нараните. За да избегнете това – станете първо на постелката, свалете обувките си и влезте вътре, вече не се страхувайте от нараняване.

Четвъртият плюс на килима в коридора е защитата на подовата настилка. Ламинираните или паркетните настилки, които имат склонност да набъбват при контакт с вода, ще бъдат спасени от гумена подложка или рогозка.

Недостатъците на килимите за коридори  са ограничени от два фактора:

Натрупване на мръсотия. Естествено, това, което улавя замърсяването, ще ги събере в себе си. За да изглежда котилото естетически приятно, просто трябва правилно да се грижите за него: ние ще ви кажем как точно в края на статията.
Старомодност. Парцалите на прага наистина изглеждат неподредени, те са реликва от миналото. А стилните килими, напротив, могат да направят дизайна на коридора по -хармоничен.

Когато купувате килими, нашият съвет е да купуват на един път килими, за пода на коридора, за кухнята, за всекидневната. По този начин можете да постигнете синхрон и уеднаквеност на жилището.

Естествено, всичко зависи от бюджета, заделен за килим, но нашият съвет е да купите килим, който е среден, или висок клас.

Накратко, килимите могат да бъдат изработени от изкуствени и естествени материали.

Килими, съставени от естествени материали

Те включват:

  • растителни материали (памук, лен, сизал, юта и кокосови влакна);
  • от животински произход (вълна и коприна).
    Най -известното естествено покритие е вълнено.

Основните му предимства са естествеността, екологичността, топло-и звукоизолацията. Има и недостатъци, тъй като този естествен материал бързо се замърсява, не е устойчив на износване, може да се повреди от молци и не е устойчив на мухъл. В допълнение, вълненото покритие има тенденция да натрупва статично електричество.

Килими, създадени от изкуствени материали

Днес производството на килими е най-популярно от изкуствени материали (полиакрил, полиестер, олефин, полиамид). Търсенето за тях е доста голямо поради следните предимства: изно0соустойчивост; не са нападнати от паразити; мръсотията е практически невидима.

Финални думи

Килимите, направени ръчно, от естествени материали, най-често вълнени или от лен, памук, сизал, са сравнително скъпи, но когато имате предвид фактите, а именно, че килими се купуват поне веднъж на 10 години, то можем да обобщим, че си струва да се замислите сериозно за килим, съставен от естествени материали.

Естествено, ако ще обзавеждате жилище, което ще давате под наем, по-добре да подсигурите килими от естетвени материали, които щ бъдат здрави и красиви, за да се ползват дълготрайно.

 

Pin It

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com